Guttorm holder musikkforedrag om orgelets historie, Orgelkraft, Stavanger Konserthus, 2016. Foto: Bo Randullf.

Guttorm holder musikkforedrag om orgelets historie, Orgelkraft, Stavanger Konserthus, 2016. Foto: Bo Randullf.

Konferanse, fagdag, festival eller sosial kveld på jobben? Guttorm Andreasen holder en rekke spennende musikkforedrag! Perfekt for bedrifter, konferanser og personer som er glad i musikk.

Det mest populære foredraget, "Jorda rundt på 80 minutter", gir deg en rykende fersk oversikt over hvordan Verden høres ut akkurat i dag! Det gir deg også faglig relevant innsikt og inspirasjon i en global og digital hverdag som få rekker å følge med på.

Guttorm Andreasen skreddersyr gjerne et foredrag som passer akkurat spesielt til din anledning, og har lang erfaring med det.

 

 

 

 

Her er noen av musikkforedragene du kan velge:

- Jorda rundt på 80 minutter - den nye globale musikkvirkeligheten

Med ord, info og ikke minst masse musikk får du en oversikt over hva som beveger seg i det globale musikkbildet akkurat nå. Du får høre om kuduro og grime, reggaetón fra Cuba, kirgisisk hip hop, kinesisk punk, samisk electronica, balkansk folkemusikk, bachata fra Karibien og Baile Funk fra favelaene i Rio. Her får du en glimrende anledning til å få høre på og lære noe om vår nye globale musikkvirkelighet. Fascinerende, viktig og relevant for de fleste jobbsituasjoner også. Et veldig populært foredrag!

- Kraftwerk, sykling og krautrockens mekanikk

Verdens kanskje Aller Viktigste Band er ekstremt glad i å sykle. Fra “Tour de France” til “Elektrokardiogram” – Kraftwerk er musikkhistoriens aller mest sykkelnerdete band. Kraftwerks sentralsjef Ralf Hütter har blant annet sagt at å sykle er den perfekte sammensmeltingen av de to sentrale temaene i Kraftwerks grensesprengende musikkprosjekt, menneske og maskin. I et fascinerende musikkforedrag med fokus på teknologi og historie får du hele historien om Kraftwerks sykkelrevolusjon. Gled deg til grensesprengende musikk om rytmiske reiser, krautrockens fokus på stødig mekanikk og Kratftwerks maniske oppheng på sykling. Mange mener at Kraftwerk hadde vært større enn Michael Jackson og Beatles hvis de bare ikke hadde syklet så mye. Og hvordan var egentlig det der med Kraftwerk og hip-hop?

- Lyden av betong - en hip hop-reise fra Jamaica til trap og grime

Den elektroniske musikken dominerer verden tungt for tiden. Det er EDM og Kygo, Justin Bieber, techno og post-tropical house. Men EDM og Tropical House er jo såå 2015! På kanten avb det elektronisk aller hippeste akkurat nå finner du grime og trap. Atristen Skepta vant nylig Mercury-prisen, den mest prestisjetunge musikkprisen i Storbritannia og det var egen grime-scene på på Øya i 2016. På musikknettstedet Soundcloud dominerer trap-remixene av kjente låter fra store artister. Bli med på en reise fra 60-tallets Jamaica via old school hip-hop til svett sydstatsmusikk og betongblokkene i drabantby-London rett etter tusenårsskiftet. Det er lyden av betong.

- WE LOVE THE OTHER 80s

I det omreisende 80-tallskonseptet We Love the 80s får du høre glatt synthpop og avanserte hårfrisyrer fra Alphaville til Samantha Fox. Masse danser og smiler i hvitt og rosa. Og det er jo flott. Men hva skjedde med resten av 80-tallet da? Hvor er thrash metal, house, cowpunk, hardcore, acid, hip hop og alle de andre genrene som definerte dette helt sentrale tiåret? I musikkforedraget "We Love the OTHER 80s" får du alle de andre sidene av 80-tallet. Det blir nok litt hår og gitarer her også, men først og fremst alle de spennende genrene, låtene, artistene og teknologiske tilfeldighetene som gjør at vi fortsatt husker 80-tallet som et av de mest spennende tiårene i musikkhistorien. Det begynte med trommene i et studio som Richard Branson bygget i vest-London høsten 1979.

 - Fra Haydn til hip-hop!

Alt henger sammen, gjør det ikke? Joda, men hvordan er den egentlige historien? Med engasjerende historier og massevis av spennende lydklipp får du høre hvordan musikken har reist fra Haydn og et klassisistisk Europa, blandet seg med lokale feler og trommer i Kingston, Wigan og Düsseldorf og endt opp i dagens fullstendige genrefrie-alt-er-lov-tilstand. Hvorfor begynte DJ’er å scratche, hvem hadde for 100 år siden den første radio-DJ-sendingen, hva er et 'break' og hvorfor i all verden er Blondie helt sentrale i utviklingen av hip-hop? Dette er noen av spørsmålene du får svar på i dette spennende foredraget!

- 70-tallet, mye mer enn punk og disco!

Brune slengbukser, boring old farts, disco med store flapper, sjokkerende frisyrer og helgestengt verden. Ok. Men også hardcore, house, power pop, glam, dub, new wave, no wave, afrobeat, funk, frijazz, synthpop, metal og krautrock! 70-tallet har fått et ufortjent dårlig musikalsk rykte. I dette spennende musikkforedraget får du vite hvorfor det var så viktig musikalsk og ikke minst hvorfor vi aldri må glemme 70-tallet!

Guttorm Andreasen har også laget musikkforedrag om

- Punk, new wave og de ekstremt kreative musikkårene 1978-82      Til utstillingsåpning av fotograf Fin Serck-Hansens utstilling "Musikkfotografier 1979-1986"

- Orgelets historie     Til festivalen Orgelkraft, Stavanger Konserthus, 2016

- Skandaler i musikken, fra Dostojevskij til Pussy Riot     For Stavanger Symfoniorkesters publikum

- Musikk fra alle landene med regnskog. Historie, lyd og jungel.    For Regnskogfondet

- Lyrikk og hip-hop, fra oldtidshulene til Ur og Karpe Diem     Inspirasjonsforedrag for alle 1. klassingene på St. Olav Videregående Skole, Stavanger

- The music of Norway. From the black woods to the light mountains    Musikkforedrag om norsk musikk, laget på oppdrag for UD. Holdt for diverse utenlandske journalister, kulturarbeidere, firmaer og UD-aspiranter.

- Afrika. All musikken

- Er rocken død? Jada. Neida.

- Swing, rock, disco og EDM - klubbmusikkens historie

- David Bowie - alt FØR "Space Oddity"

 

Her er hva noen av oppdragsgiverne sier:

"Veldig spennende og inspirerende foredrag - og verdien dette har i form av private musikkopplevelse etterpå, er enorm! Guttorms presentasjon åpnet nye musikalske dører jeg ikke ante eksisterte. Ble veldig inspirert til å lete opp ny musikk til eget bruk. Spennende å høre historiene bak musikken vi hørte og hvilken fantastisk rikdom som bare ligger der - lett tilgjengelig. Det hele ble båret til nye høyder da vi seinere på kvelden selv fikk føle hvordan musikken rev oss med."

Tom Halsør, leder for designbransjeseminaret Grafill Edit

"Guttorm Andreasen har en utrolig innsikt og oversikt. Sammen med en superinspirerende presentasjon, gode musikkeksempler og en haug med morsomme anekdoter var det en glede fra begynnelse til slutt." 

- Stein Bjelland, gründer, NuMusic-Festivalen og Great Moments

“Guttorm formidler sin tilsynelatende ubegrensede musikkunnskap på en morsom og spennende måte, og viser fram en verden av musikk man knapt visste fantes. I tillegg er han en fabelaktig DJ! “

Johanne Kallhovd, daglig leder, Norsk Skuespillersenter

"Guttorm Andreasen holdt et utrolig spennende musikkforedrag med ”Jorda rundt på 80 minutter” under Folkelarm 2010. Han viser en utrolig kunnskap,  engasjement og evne til å formidle. På engelsk eller norsk – spiller ingen rolle for Guttorm. Vi brukte også Guttorm som seminarleder med stort hell.”

Linda Dyrnes, daglig leder FolkOrg

"Vi i Regnskogfondet ga Guttorm en foredragsutfordring: Gi oss "Amazonas rundt på 59 minutter". Han ga oss en fabelaktig underholdende og lærerik reise gjennom de ni Amazonaslandene! Og seinere på kvelden: Fullt dansegulv fra elleve til halv tre om natta. Anbefales sterkt!"

Torkjell Leira, prosjektleder, Regnskogfondet

"Guttorm Andreasen viser en utrolig innsikt og oversikt og gav oss en superinspirerende presentasjon på vår tematiske uke i mai-11. Han fikk kun 60 minutter, men klarte å gi oss mange gode musikkeksempler og en haug med morsomme anekdoter. Det var en stor glede fra begynnelse til slutt for vårt kollegium fra 10 forskjellige land."

Tutu Jacobsen, teamleder, Fredskorpset

"Den musikalske reisen "Jorda rundt på 80 minutter!" var en spennende og morsom opplevelse, der vi fikk høre et stort spekter av groovy folkemusikk fra mange forskjellige kanter av verden. Reiseleder og guide var Guttorm Andreasen, og hans levende og engasjerte formidling vekket vår nysgjerrighet på mange nye konstellasjoner av musikk som flere av oss ikke kjente til fra før!"

Carl Haakon Waadeland, studieleder, musikkteknologi, Institutt for musikk, NTNU