Back to All Events

99 Luftballonger #1

  • tou scene 25 Kvitsøygata Stavanger, Rogaland, 4014 Norway (map)

Ny konsertserie av Guttorm Andreasen: 99 Luftballonger!

Lineup: 

- Hilde Marie Holsen
- Elektrofant
- The Future Sound of Erfjordgata
- Holsen/Andreasen
- DJ 99

* Hilde Marie Holsen frå Jølster utforskar samspelet mellom trompet og elektronikk i improviserte lydlandskap. Her står dei akustiske og elektroniske lydane i kontrast til kvarandre, med melankolske klangar og melodiske tema. Musikken kan opplevast både var, skjør og litt skakk, men også kraftig og dynamisk. Våren 2015 slapp Holsen debutalbumet sitt, Ask, på plateselskapet Hubro, og har med dét vekt mykje merksemd i internasjonal musikkpresse - med kritikkar frå mellom anna The Guardian, The Wire og The Quietus. http://www.hildeholsen.com/

* Elektrofant er tilbake med et nytt album, 13 år etter at de brakdebuterte med Flipstick EP og høstet høye terningkast fra inn- og utland. Bandet forsvant fra teknoradaren i 2008, men dukker nå opp igjen med et helt nytt album. Plata heter 1992 og slippes på Beatservice Records i august. Sist Elektrofant spilte på Tou Scene, var Maskinhallen fylt til randen av danseglade fans. De hadde uten tvil og høyst velfortjent et av landets beste liverykter. Det er nå første gang på 8 år at Elektrofant spiller live. Mest sannsynlig blir det også den siste, og dette blir derfor en unik anledning til å gjenoppleve bandet!

* The Future Sound of Erfjordgata er Guttorm Andreasens soloprosjekt, inspirert av jobbadressen hans i Stavanger. Med gitar, pedaler, noen iPader og synther lager han musikk i grenselandet mellom abstrakt lyd, støy og electronica. https://soundcloud.com/guttormandreasen

* Holsen/Andreasen, en pluss en er mye mere enn to!

* DJ 99 er Guttorm Andreasen. Han har vært DJ siden 1980. Han har laget radio i 32 år og har spilt på klubber fra Bergen til Bishkek.https://www.mixcloud.com/pod99/

99 Luftballonger er en ny konsertserie som Tou Scene har bedt Guttorm Andreasen sette i gang. Guttorm har hatt en lang karriere på alle sider av mikrofonen, som musiker, som journalist, programleder, festival- og klubbarrangør og mere. Gled deg! http://guttormandreasen.no/