Tou Longe på Mablisfestivalen
Jun
14
3:00 PM15:00

Tou Longe på Mablisfestivalen

Årets Mablisfestival er den fjerde i rekken, og som i fjor stiller vi med egen TOU Lounge. Hos oss blir det musikkprat, pop-up bibliotek og DJ’s med avslappet og uformell stemning.

I år utvider vi med en liten intimscene hvor det vil bli avholdt musikkprat i samarbeid med Sølvberget bibliotek og kulturhus, Kapittelfestivalen og STAR.

Fredagen ledes av Guttorm Andreasen. Han er en av Norges mest erfarende og allsidige journalister og er kjent fra sine mange musikkprogram på forskjellige kanaler i NRK radio og tv. Guttorm er også DJ, musiker, foredragsholder og masse mere og har et podcaststudio i Stavanger hvor han lager en rekke musikkpodcaster.

Kom og hør Starpalace, Pom Poko og Øysein Greni snakke om musikk og låter med Guttorm!

View Event →
Arrangørsamling: Mangfold i kulturlivet
Jun
3
2:00 PM14:00

Arrangørsamling: Mangfold i kulturlivet

Vi gleder oss til en spennende panelsamtale om mangfold i arrangørfeltet i Stavanger neste uke. 🥳

Panelsamtalen vil bestå av journalist og booker for Musikkfest Stavanger, Guttorm Andreasen som moderator, leder i UFLAKKS Stavanger, Angelica Rimsin Manke, daglig leder for VIPE Productions og festivalsjef i Utopia Stavanger, Espen Y Svendsen og Mohammad Habeeb, en av Stavangers 10 fribyforfattere og en del av aspirantordningen til Kulturrådet på Sølvberget.

Kulturelt mangfold er et fremtredende trekk ved det norske samfunnet, men dette mangfoldet gjenspeiles i liten grad i kulturlivet.

Hvilke grep kan man ta som arrangør for å skape mer mangfold? Hvorfor er det viktig å ha fokus på? Hva hindrer enkelte publikumsgrupper i å delta? Kan kulturelt mangfold være god business? Alle disse spørsmålene (og mer) har Interkultur prøvd å finne svaret på i sin nye håndbok for kulturarrangører: «Mangfold i kulturlivet», som ble utgitt i mars 2019. I håndboken finner du erfaringer fra ulike aktører og prosjekter, gode råd fra erfarne arrangører, og relevante funn fra nasjonale og internasjonale studier. Boken er ingen endelig fasit, men målet er at den vil bli et nyttig verktøy for arrangører, som kan både inspirere og gi håndfaste tips til hvordan de kan bidra til skape mer kulturelt mangfold på, bak og foran scenen.

Med denne håndboken som utgangspunkt, inviterer nå STAR, Norske Konsertarrangører og Interkultur til en arrangørsamling i Stavanger 3. juni. Her vil du få høre de viktigste lærdommene fra håndboken. Hva fungerer egentlig, og hva fungerer ikke når kulturarrangører skal arbeide med mangfold? Det blir også en panelsamtale om hvordan lokale arrangører arbeider med å gjøre kulturlivet mer mangfoldig. Alle som deltar på samlingen får selvfølgelig et eksemplar av håndboken med seg hjem.

Hvor: Tou Scene, Loftet
Når: mandag 3. juni

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

View Event →
Muikkfest Stavanger 2019
Jun
1
to Jun 2

Muikkfest Stavanger 2019

1. juni 2019 er det igjen klart for Musikkfest, årets vakreste musikkeventyr. Gled deg til en hel dag fylt med konserter og musikk, hvor alt er gratis!

I år blir det 148 konserter med 102 artister, på 12 spillesteder i hele byen!

Facebook.com/musikkfeststavanger
Instagram: Musikkfeststavanger
Twitter: Musikkfest
Snapchat: MFstavanger
www.musikkfeststavanger.no

View Event →
Eksklusiv førpremiere for Bigbang-konsertfilmen “Play Louder”
Apr
5
6:00 PM18:00

Eksklusiv førpremiere for Bigbang-konsertfilmen “Play Louder”

Fredag 5. april kl 18.00 har Folken og Mablis festival gleden av å invitere til en lukket forhåndsvisning på Lasse Gretlands konsertfilm “Play Louder” som har premiere på NRK utover våren.

Arrangementet er gratis, men du må ta ut en billett på linken her.

Øystein Greni vil være til stede og før vil han i en Q&A med Guttorm Andreasen snakke både om den spesielle historien rundt filmen og Bigbangs kommende album “Glory Chord”. For de som ikke har hørt ryktene om filmen, sjekk denne lille videoen.

10. mai slipper Bigbang sitt første album på 6 år og like etterpå legger de ut på en stor festivalturné som bl.a. svinger innom Mablis festival i Vålandskogen den 14. juni!

Før vi får høre nytt fra den populære trioen har de imidlertid en annen godbit å by på for gamle og nye fans. For ganske nøyaktig ti år siden hadde Øystein Greni og hans våpendragere akkurat sluppet albumet “Edendale” og gjorde seg klare for noen måneder på veien. Da kom idéen om å lage tidenes norske konsertfilm, en film som tok både lyd og bilde lengre enn noen andre hadde gjort til da. Filmen skulle skytes i det kostbare Hollywoodformatet 35mm, Lyden skulle fanges på 2-toms analoge bånd, skjørt, dyrt og lite mobilt men med en fantastisk lydkvalitet. Filmskaper Lasse Gretland tok oppdraget og gjorde det til sitt eget sammen med et ungt og dyktig team, mange av disse er i dag våre fremste og mest brukte filmfolk.

Målestokken var Martin Scorceses “The Last Waltz”, filmen om og med The Band. Omfanget og kostnadene eskalerte til skyene før det hele plutselig bråstoppet og alt arbeidet ble pakket ned og lagt på hylla. Der har det støvet ned i 10 år, inntil nå.

Hva skjedde egentlig og hva sitter vi igjen med 10 år etterpå? Dette spørsmålet kan vi nå endelig få svar på etter at arkivskuffen er åpnet og Lasse Gretland har tatt fram materialet igjen. Lyd- og bildeopptakene fra Slottsfjell og Norwegian Wood i 2009 er pusset opp og har blitt til den timelange filmen ”Play Louder”, slik intensjonen opprinnelig var. Premiere blir på NRK i løpet av våren, men først inviterer Øystein Greni noen utvalgte festivaler til en eksklusiv lukket førpremiere der han selv også tar turen – så kan du selv vurdere om Play Louder når opp til ambisjonsnivået.

Program:
18.00 – Vi åpner dørene til salen.
18.30 – Øystein Greni i samtale med Guttorm Andreasen om filmen.
19.15 – Visning av “Play Louder”. Varighet ca en time.

View Event →
Podcast "Første sats - en orkesterpodd"!
Apr
2
to Apr 3

Podcast "Første sats - en orkesterpodd"!

  • Stavanger Symfoniorkester (map)
  • Google Calendar ICS

I dag lanserer vi i Stavanger Symfoniorkester Norges første ORKESTERPODD! 🎙

Under navnet "Første sats" skal programleder Guttorm Andreasen lose deg gjennom historiske begivenheter, aktuelle prosjekter og spennende portretter tilknyttet orkesteret. Kom gjerne med tilbakemeldinger, ris og ros!

Vi gleder oss til å sette igang - og håper DU har lyst til å følge ferden!

Første episode handler det i stor grad om årets storsatsning, The Mute. Du får høre fra Janove Ottesen og Christian Caboom Eriksen, blandet med tilbakeblikk fra symfoniorkesterets spede begynnelse.

Hør "Første sats" her:


Spotify

Soundcloud

View Event →
Podcast Norsk Lydinstitutt, episode 2
Mar
20
2:00 PM14:00

Podcast Norsk Lydinstitutt, episode 2

Norsk lydinstitutt har fått sin egen podkastserie!

Hva er det egentlig som driver samlere og hvordan organisere man en stor platesamling? I andre episode får du vite mer om Arne Dørumsgaard, mannen bak den enorme samlingen til Norsk lydinstitutt.

Guttorm Andreasen (produsent og programleder)
Guttorm Andreasen er en populær og kjent konferansier, foredragsholder, programleder, musiker, DJ, kulturarrangør og journalist. Han har over 20 års erfaring som programleder og journalist i NRK radio og tv. Siden 2008 har han drevet sitt eget selskap AGENT 99. Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne musikkjournalister og har landets aller bredeste platesamling.

Per Dahl (intervjuobjekt)
Per Dahl er musikkforsker på Universitet i Stavanger med arbeidsplass ved Norsk lydinstitutt. Dahl er faglig konsulent ved instituttet og er ansvarlig for undervisningstilbud og formidling.
I tillegg bistår han med musikkfaglig ekspertise knyttet til forvaltningen av samlingen.

Olav Nilsen (intervjuobjekt)
Olav Nilsen er platesamler og musikkbibliotekar på Sølvberget bibliotek og kulturhus.

View Event →
by:Larm 2019: Må du virkelig ta det flyet?
Feb
28
2:00 PM14:00

by:Larm 2019: Må du virkelig ta det flyet?

Flere norske artister engasjerer seg i klimasaken for tiden, og ønsker å bruke sin posisjon for å spre et budskap om miljøbevissthet, i tillegg til å snakke om hvilket ansvar man selv tar. Men i en ny artistøkonomi som for mange baserer seg på turnering og flyreiser, er det vanskelig å forene liv og lære. Finnes det måter å turnere på som ikke skader miljøet like mye? Hva kan bransjen gjøre for å legge til rette for dette. Er det en menneskerett å fly verden rundt for å presentere sin musikalske kunst til andre mennesker, eller er dette, i miljømessig sammenheng, lite annet enn egoistisk selvrealisering? Det er mange ubehagelige spørsmål som kan stilles i musikkbransjen om dette. Finnes det noen behagelige svar?

Panel:
Marte Wulff - Artist (NO)
Egon Holstad - Journalist, iTromsø (NO)
Anne Oterholm - Nestleder i Rådet/Kulturrådet (NO)

Moderator:
Guttorm Andreasen - Journalist og musikkformidler (NO)

View Event →
Musikkprat på Folken: Could you be loved...?
Feb
14
7:00 PM19:00

Musikkprat på Folken: Could you be loved...?

Gang på gang snakker Guttorm om Jamaica i musikkforedragene sine. Verdens viktigste musikkland, sier han. Jepp, det er helt sant!

Mento, toasting, dub, DJing, riddim, dancehall, ska, reggae... Endelig får du hele historien om hvorfor Jamaica er verdens viktigste musikkland og hvorfor man kan si at nesten all musikken vi hører på i dag kommer derfra!

Musikkprat er et samarbeid mellom STAR, Folken, Sølvberget bibliotek og kulturhus og Guttorm Andreasen.

View Event →
Første episode av PROGRAM 99!
Feb
11
12:00 PM12:00

Første episode av PROGRAM 99!

Folkens, da er jeg jammen meg i gang. Første episode av PROGRAM 99 er klar, hurra!

I første episode av PROGRAM 99 får du blant annet musikk med The Slits, Radiorama, Kabelo, Public Enemy og Kraftwerk. Og helt blodfersk ny musikk fra DANGERFACE, Cecilie Anna, Hedvig Mollestad Trio og Underworld.

Og så får du jammen meg treffe bob hunds fantastiske frontfigur, selveste Thomas Öberg, som er første gjest ut i PROGRAM 99. Hør hva Thomas hørte på da han var 14 og i dag. Og hvem i Bob Hund var det som fant på at de skulle lage en signatur-cover av en gammel Pere Ubu -låt.

For at PROGRAM 99 skal kunne koke og gå så er jeg helt avhengig av at du liker og deler og kommenterer og ønsker og kommer med innspill. PROGRAM 99 er laget på ren kjærlighet og et intenst ønske om å dele og formidle musikkglede. Jøjemeg.

Jeg er så glad. Håper du vil høre. Velkommen til PROGRAM 99! Lik og del.

View Event →
Musikkprat på Folken: Den elektroniske musikkens historie!
Dec
6
7:00 PM19:00

Musikkprat på Folken: Den elektroniske musikkens historie!

Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produserte musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt midt i mellom.

I den digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk.

Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Musikkprat er et samarbeid mellom STAR, Folken, Sølvberget bibliotek og kulturhus og Guttorm Andreasen

View Event →
Musikksnakk med Guttorm: Den elektroniske musikkens historie
Nov
9
7:00 PM19:00

Musikksnakk med Guttorm: Den elektroniske musikkens historie

Det er ca et halvt år siden vi fikk besøk av Guttorm sist, hvor han pratet om innspilte bloopers i musikken. Nå er det tid for elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produsert musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt midt i mellom.

I den totale digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk.

Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Tid igjen, for Guttorms fredagspils!

View Event →
Kåkånomics: Strømme-økonomien – hvor blir pengene av?
Oct
18
9:00 PM21:00

Kåkånomics: Strømme-økonomien – hvor blir pengene av?

På få år har strømming tatt over som den dominerende måten å høre musikk på. Strømming har for lengst snudd den økonomiske nedgangen i platemarkedet, men har samtidig skapt nye debatter om fordelingen av disse pengene. Hvem tjener i strømme-økonomien?

Hvordan fordeles pengene? Hvordan burde de fordeles? Enkelte tar til orde for en strengere regulering av de store selskapene, for på den måten å sikre en rettferdig fordeling av inntektene. Hvordan skal vi sikre midler til utviklingen av norsk musikk i framtiden, og hvem skal ta ansvar? Det kulturpolitiske feltet eller de kapitalistiske kreftene i den internasjonale, digitale musikkbransjen? Og hvilke konsekvenser kan de nye EU-reglene om opphavsrett få i denne sammenhengen?

Vi spør også om hvordan forholdene er for de som faktisk skaper innholdet, de skapende og utøvende kunstnerne. Er det blitt slik at selve musikken drukner i all praten om format?

KÅKÅnomics og STAR inviterer til en times folkeopplysning om den moderne strømmeøkonomien, med et spesielt fokus på musikkbransjen. Innledning ved Daniel Nordgård.

Deltakere:
– Daniel Nordgård, professor UiA i music business
– Audun Molde, musikkviter og førstelektor, deltar i utredningen om konsekvenser av digitalisering på musikkfeltet, forfatter av blant annet "POP. En historie"
– Stein Bjelland, kulturentreprenør, konsulent i musikkbransjen, foreleser ved NYU

Kveldens programleder er ingen ringere enn Guttorm Andreasen, journalist, musikkorakel, foredragsholder, DJ og musiker.


Arrangør: KÅKÅnomics i samarbeid med STAR – Et kompetansesenter for musikkmiljøet i Rogaland.

Gratis inngang for medlemmer i STAR! Send e-post til post@star-Rogaland.no for påmelding. NB! Møt opp i god tid for å sikre deg plass.

View Event →
Arrangørkonferansen: Balanseprat
Oct
13
4:00 PM16:00

Arrangørkonferansen: Balanseprat

En samtale med ulike europeiske prosjekter som jobber med å fremme kvinneandelen i kulturbransjen. Til Halden kommer representanter for prosjektene Keychange/PRS Foundation (Uk), We Make Waves (GE) og Balansekunst (NO).

I panel: Melissa Perales (We Make Waves) og Siri H. Holden (Balansekunst), Linnea Elisabeth Svensson (by:Larm/Key Change)

Moderator: Guttorm Andreasen (Agent 99 - Guttorm Andreasen)

View Event →
The Edge Party! Med DJ 99 - Guttorm Andreasen
Sep
26
to Sep 27

The Edge Party! Med DJ 99 - Guttorm Andreasen

NORDIC EDGE - THE EDGE PARTY!

Join us for an informal get-together at the Atlantic Hotel in the City centre.

After a long and eventful day at the exhibition and conference, DJ Guttorm Andreasen will help us get in the right mood for a great night of networking, talking and ... dancing!

The admission is free, and it is open until 01.30!
Adress: Atlantic Hotel, Olav V s gate 3, 4005 Stavanger

The party is arranged in collaboration with the National Association of Norwegian Architects

View Event →
Bob hund i samtale med Guttorm Andreasen
Sep
22
6:00 PM18:00

Bob hund i samtale med Guttorm Andreasen

Eit nokså spesielt høve til å møta eit legendarisk band i samtale om musikk, tekstar, livet og kunsten.

Det svenske kultbandet Bob Hund har halde på i over 25 år, og er framleis kjent som eit av dei beste livebanda i Skandinavia.

Deira første EP kom ut i 1993 og fem år seinare var dei stjerner, med klassiske hitar som Nu är det väl revolution på gång? Og Jag rear ut min själ.


Guttorm Andreasen snakker med Nordens Beste Band!

View Event →
KAPITTEL: Korea - kva skjer?
Sep
19
1:00 PM13:00

KAPITTEL: Korea - kva skjer?

Samtale frå minst to vinklar om situasjonen på den koreanske halvøya no. Med kunstnar og forfattar Morten Traavik og oberstløytnant Palle Ydstebø.

Morten Traavik er aktuell i høst med boka "Forræderens guide til Nord-Korea", kor han har skrive om landet han har sett på nært hald gjennom fleire kultursamarbeid dei siste åra.

Oberstløytnant Palle Ydstebø er sjef for seksjon for landmakt ved Forsvarets stabsskole. Han kjenner Nord-korea godt, og blir stadig nytta for å kommentara regimets rolle i eit globalt politiske spel.

Samtalen ledes av journalist og programleder Guttorm Andreasen.

View Event →
Classic Album Sundays: Lee Ranaldo, Songs & Stories
Sep
9
6:00 PM18:00

Classic Album Sundays: Lee Ranaldo, Songs & Stories

Kunsthall Stavanger og Folken presenterer:
Lee Ranaldo: "Songs & Stories"

En hel kveld med Lee Ranaldo fra Sonic Youth!

Først Classic Album Sundays med en samtale mellom Lee Ranaldo og Guttorm Andreasen og avspilling av Sonic Youth "Daydream Nation" også til slutt akustisk konsert med Lee Ranaldo.

Lee Ranaldo er best kjent som gitarist i Sonic Youth. Han er også anerkjent som billedkunstner og forfatter. Begynder du å grave vil du finne mye gull hos ham! Ranaldo er helt enkelt en store personlighet i det siste halve århundredes vestlige kunstliv og populærkultur.

Seneste album, "Electric Trim", kom ut i 2017.

Audio Meny leveres av Soundgarden Forus
Ortofon Windfeld Ti MC pick-up
Pro-Ject 2Xperience SB Platespiller
Pro-Ject Tube Box2 DS RIIA trinn
Hegel P30 Forforsterker
Hegel H30 Mono 1100 watt effektforsterkere
Monitor Audio Platinum 500II Høyttalere
Systemet er koblet opp med Nordost Norse serie kabler

View Event →
Musikksesjonen 2018
Aug
31
9:30 PM21:30

Musikksesjonen 2018

Back by popular demand

STAR og Tou Scene er stolte av å presentere Musikksesjonen 2018!

STAR har siden 2005 jobbet daglig med å skape et sterkt, kompetanserikt og inkluderende musikkmiljø for folk, bransje og alle sjangre i Rogaland. Det er derfor med stor glede vi gjerne vil invitere dere til årets Musikksesjon på Tou Scene, 1. september!

Musikksesjonen er en konferansedag og bransjetreff for artister, musikkbransje og den gjennomsnittlige musikkelsker i Stavanger. Årets sesjon begynner klokken 11:00, og programmet varer frem til 17:00, etterfulgt av samling og konsert med albumaktuelle Frøkedal. Vi får også besøk utenfra fra tunge bransjenavn som Nora Collective og GAFFA Norge, og selvfølgelig det sterkeste musikk-Stavanger har å by på.

STAR er stolte av å kunne presentere Musikksesjonen sammen med våre samarbeidspartnere NOPA, Tou Scene og UFLAKKS Stavanger. 

Sted: Tou Scene
Dato: 1. september, kl. 11:00
Billettpris: kr. 200,-, inkl. lunsj fra Fortou, samt kaffe og vann utover dagen.

Program:

11:00 registering

11:30 NOPA presenterer: Låtskriverprat med Anne Lise Frøkedal og Børge Fjordheim, ledet av Guttorm Andreasen

12:30 Pause

12:45: GAFFA Norge: Hvordan (og hvorfor) nå frem i musikkjournalistikken
Tord Litleskaret, GAFFA Norge

13:10: Hvordan navigere i norsk musikkpresse (panelsamtale)
Izabel, Leif Tore Lindø og Tord Litleskare

14:00: Mat

15:00: Veien til Norden, med Ali Wali og Nora Collective

16:00: «Heilt OK», en selvgranskende samtale om musikkbyen Stavanger
Leif Tore Lindø, Tore Aarholm Tobiassen, Tord Litleskare

18:00: Intimkonsert med Frøkedal

View Event →
Musikkprat på Folken: Get Ur Freak On
Aug
29
7:00 PM19:00

Musikkprat på Folken: Get Ur Freak On

Fra jazzpionerer til bluessangere, tekno-gitarister, klassisk arabisk sang til tidlig rock, countrysmartinger, hip hop-eksplosjoner og punkesmell. Det har vært ekstremt viktige og banebrytende kvinner i alle populærmusikksjangre.

Guttorm Andreasen gir deg de spennende historiene om Lata Mangeshkar, Ellen Muriel Deason, Trixie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Melissa Arnette Elliott, Patti Smith, Viv Albertine, Madonna og en rekke andre helt sentrale kvinner i musikkhistorien.

Folken, Akvariet.

Samarbeid mellom STAR, Folken og Sølvberget bibliotek og kulturhus.

View Event →
Timbuktu Desert Festival - DJ 99: Club Kwassa Kwassa
Aug
18
to Aug 19

Timbuktu Desert Festival - DJ 99: Club Kwassa Kwassa

Vi lager ørkenfestival på SALT lørdag 18. August. 

Den legendariske Festival au Désert i Mali besøker SALT, Lørdag 18. August. Grunnlegger av festivalen, Manny Ansar er nå på turne med konseptet "CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE" og tar med seg ørkenvibben og bandet Kader Tarhanine til SALT. DJ 99 - Guttorm Andreasen med Club Kwassa Kwassa serverer ørkenmusikk før og etter bandet. Dette blir en heit kveld! 

CC: 175,-


Om konseptet CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE

In 2012, Mali suffered a socio-political and security crisis that led the country into total chaos. There were many casualties and more than a hundred thousand people fled to neighboring countries as refugees. The Festival in the Desert of Timbuktu, which had become one of the most famous cultural events in Africa, could not continue because the extremist occupation was hostile to any festival event and banned music in Northern Mali.

This ban was manifested by the destruction of the site of the Festival and its entry gate, the looting of the warehouse of festival materials such as generators and other electric equipment, water, tents, carpets, etc. More serious than that was the destruction of the monuments and mausoleums of the city of Timbuktu, great symbols of our culture and our beliefs. In short, everything that represented our heritage and culture,that addressed our collective memory, that unified all the ethnicities in this part of the world were crushed.

At present the organization of a festival in this region is impossible, despite all of our past efforts and determination to deal with this terrorism in the Sahel. Yet, projecting the Festival’s values of peace and tolerance, now more than ever, becomes an absolute emergency. 

This is the message that we are carrying around the world to those who share these values with us. We cannot sit back. With the support of the international community, including those countries friendly to Mali, we continue to represent a message of peace and resistance against this violent extremism.

Deafening weapons and cries of intolerance will not be able to silence the singing of the griots, or the sound of the Tindé (drum) or the Imzad (violin). The Festival in the Desert must survive all this, even if as a nomad, until it can return to its site in "Essakane, in Timbuktu."

That is why it is now in the form of ' CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE', welcomed by festivals and stages of the world in solidarity with us against obscurantism. What we propose is more than beautiful music. For us, it is an imperative to resist for our very survival.

“Until the music can return to its roots with
freedom of expression and dignity, the
Festival au Desert has become a Festival
in Exile.” Morgan Freeman

DJ 99 - CLUB KWASSA KWASSA

Guttorm Andreasen er kjent programleder fra radio og tv og har hatt en dullion musikkprogrammer på de fleste kanaler i NRK. ⭐️

Han har vært DJ siden 1980 og har Norges bredeste platesamling. Guttorm har vært DJ på WOMEX i Sevilla, på Sonar i Barcelona, mange ganger i London og ellers fra Bergen til Bishkek og de fleste klubber og festivaler i Norge.

Han tar med seg den aller feteste og tyngste afrikanske dansemusikken og gleder seg veldig til å danse med hele SALT!

View Event →
Social Media Days Stavanger 2018
Jun
12
9:00 PM21:00

Social Media Days Stavanger 2018

Guttorm Andreasen er konferansier for denne konferansen, velkommen!

12. juni tar vi med oss en knippe av landets beste foredragsholdere til Stavanger for en dag med fokus på social branding, digital storytelling, annonsering, publiseringsverktøy, tracking, budsjettering og ledelse innen digital markedsføring.

- Hans-Petter Nygård-Hansen, KommFrem
- Astrid Valen-Utvik, Valen-Utvik
- Nathalie Eyde Warembourg, IPSOS
- John Jacobsen, Supertanker
- Christine Calvert, Tekstdoktor
- Tone Angsund, McCann
- Elisabeth Bekken Vikanes, Oculos
- Heidi Sperre, Fly AS

View Event →
Musikkprat: "53rd and 3rd" - New York 1976-1982
Jun
7
7:00 PM19:00

Musikkprat: "53rd and 3rd" - New York 1976-1982

MUSIKKPRAT - Punk, hip hop, salsa, disco, new wave og no wave - New York 1976-1982! 

I 1976 ga Ramones ut sin debutplate. I 1982 tok Afrika Bambaataa trommemaskiner og tysk futurisme inn i hip hopen. I de 6 årene i mellom var New York det aller viktigste stedet på jorda hvis du var musikkinteressert. Det er egentlig ikke helt til å forstå, sånn i ettertid, hvor ekstremt viktig og innflytelsesrike disse årene var. Du hører lyden av det fortsatt i musikken i dag, overalt, hele tiden, fra hip hop til trap til rock til grime til pop, EDM og house. Bli med til New York!

Guttorm Andreasen leder oss gjennom denne perioden med stødig hånd. 

Musikkprat er et samarbeid mellom Folken, Sølvberget, Stavanger kulturhus, Guttorm Andreasen og STAR

View Event →
Sohnified / The Transition - plateslipp
Jun
6
6:00 PM18:00

Sohnified / The Transition - plateslipp

1. juni slipper Sohnified (Claus Andersen, gitarist i SVK) sitt første soloalbum!

Dette markeres 6. juni med en presentasjon av plata - i samtale med Guttorm Andreasen (musikkjournalist, eks-NRK) dissekeres både produksjon, prosess og, kanskje, private tanker. Publikum står fritt til å stille mer eller mindre veloverveide spørsmål både underveis og etter seansen.

Etter en liten omrigg blir det så anledning til generell hygge, mingling, platekjøp og godt i glasset, mens DJ Thorra sørger for noe godt i øra... Kanskje dukker det opp en bonus-DJ også?

View Event →
Ooppss… Et musikkforedrag om innspilte tabber i musikken!
Jun
5
7:00 PM19:00

Ooppss… Et musikkforedrag om innspilte tabber i musikken!

Guttorm Andreasen er tilbake på TSV, denne gangen skal han ta for seg de mange innspilte tabbene i musikkhistorien. Tirsdag 5. juni åpner vi dørene til vår Workbar på torget!

Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte. Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify. Men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig?

I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police. Megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig i sin største låt, The Doors’ mest kjente låt går for sakte, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mer enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden. Du får selvfølgelig høre all musikken også.
--

Les mer om Guttorm Andreasen og hans musikkforedrag på http://www.guttormandreasen.no/foredrag/

Dette er et forrykende foredrag spekket av anekdoter og krydret med humor og glimt i øyet, vi gleder oss til å ta imot Guttorm og alle dere! Vi ses!

Gratis inngang.

View Event →
MUSIKKFEST Stavanger 2018!
Jun
2
to Jun 3

MUSIKKFEST Stavanger 2018!

Å, som jeg gleder meg! 175 konserter med 120 artister, alt er gratis!

Jeg har booket artister og skal være konferansier på Festkvelden på Folken lørdag kveld, ha en strålende Musikkfest alle sammen, velkommen!

10 år med musikk! Årets vakreste musikkeventyr går av stabelen 2. juni, og i år skal det avholdes 175 konserter, inkludert busskonserter og geriljakonserter - og alt er gratis.

Facebook.com/musikkfeststavanger
Instagram: Musikkfeststavanger
Twitter: Musikkfest / Snapchat: MFstavanger
www.musikkfeststavanger.no

NB: 18 års grense på kveldsarrangement.
Program slippes fortløpende.

PROGRAM: 
ARNEAGEREN: 
11:00 Alterna
11:20 Maribelle
11:40 Pollution
12:00 Funk Hunk
12:20 Magnus Bokn
12:40 Jeremaya
13:00 Vrakfeber
13:20 Kåte Klør
13:40 Pause
14:00 I am K
14:20 Rift
14:40 Møblos
15:00 Pappasaft
15:20 Steelburner
15:40 Veislakt

BYPAVILJONGEN
11:00 Hykkas
11:20 Vanary
11:40 Chantal Baines
12:00 Moiizah
12:20 Steps Dansestudio
12:40 Fellow Patron
13:00 Psyko Blasefemi
13:20 Pint with the devil
13:40 Fengande Spetakkel
14:00 GunShot Residue

BØKER & BØRST
11:00 Stina Kjelstad
11:20 Endre Jordal
11:40 Vetle Forsell
12:00 Olav Larsen
12:20 Hear Me Roar
12:40 Hovering Orville
13:00 Mark Hunter
13:20 Joan Grayling
13:40 Tuva Færden
14:00 Velan
14:20 Emilie Østebø
14:40 Kim Laland
15:00 Ferd
15:20 Priscila Serrano
15:40 Sveinar Heskestad

HANEKAM
11:00 SØSTER
11:20 Skadberg Bluegrass
11:40 Sveinar Heskestad
12:00 Eide
12:20 Longfield
12:40 Gauken & Gribben
13:00 Olav Larsen
13:20 Magnus Bokn
13:40 Skjebnens Tango
14:00 The Hats
14:20 Stina Kjelstad
14:40 Endre Olsen
15:00 Still Shaking
15:20 Sincerely, Frank
15:40 Audun Skanke og Mari Hauge
16:00 Linn Eielsen
16:20 Maria Toresen
16:40 Kvednabekkjers

CIRCUS
11:00 Kim Laland
11:20 Ferd
11:40 Sincerely, Frank
12:00 Dorian
12:20 Rygir
12:40 Thor Oliversen
13:00 Nations of the soul
13:20 Jeremaya
13:40 Kjersti Sleveland
14:00 St. Bennetts
14:20 Hear Me Roar
14:40 Malene Wetteland
15:00 Armar og bein
15:20 Skjebnens Tango
15:40 Endre Olsen
16:00 Tor Kjetil Espedal
16:20 Longfield
16:40 FordRekord

FRK. PHIL / utescene
13:40 Giannina Sol Gaspero Beckstrøm
14:00 Thor Oliversen
14:20 Bjergsted vokalensemble
14:40 Still Shaking
15:00 Hovering Orville
15:20 Gauken & Gribben
15:40 Rygir
16:00 SØSTER
16:20 Emilie Østebø
16:40 Isabelle Kongshaug og Robin
17:00 Poor Edward
17:20 Kim Laland
17:40 Camilla Myrås
18:00 Kjell Reianes

NYTORGET
12:40 Spigerfabrikken
13:00 Lyng
13:20 St.Bennet’s
13:40 Steps Dansestudio
14:00 Hovering Orville
14:20 ChiPeCo Latin Sound
14:40 Frode Johannessen
15:00 Big Slim Fjelde Band
15:20 Espen Hana m/venner
15:40 Valhammer
16:00 Kal-El
16:20 Vuyk
16:40 Colonel Roger
17:00 Electric Pavement
17:20 VALP
17:40 Klungre Kvintett

SKAGENKAIEN / VÅGEN
14:00 Nations of the Soul
14:20 Skadberg Bluegrass
14:40 Dorian
15:00 Hanne Ahlstrøm
15:20 Gjøk
15:40 FordRekord
16:00 Det pene bæn
16:20 Togga Gundersens HippiePop
16:40 Svenssen
17:00 Båtsvik
17:20 Kvednabekkjers
17:40 Armar og bein

FOLKEN / FOLKETS HUS (NB 18-års grense)
18.00 El Chico
19.00 Inuuro
20.00 Impii Sonos
21.00 NexÖ
22:00 Optimistic
23.00 PETTØ

FOLKEN AKVARIET (NB 18-års grense)
18:45 Kim Laland
19:15 Magnus Bokn
19:45 Tor Kjetil Espedal
20:15 Maria Toresen
20:45 Nation of the soul
21:15 Olav Larsen
21:45 Endre Jordal
22:15 Veronica Elise
22:45 Sundsomni
23:15 Serrano
23:45 Pur Pure
00:15 Lucid Dreaming
00:45 Vigdel

FOLKEN GROTTENE (NB 18-års grense)
19:00 Beyond Mara
19:30 Angrep
20:00 Panic Attack
20:30 Radiojørn
21:00 Art of deception
21:30 Kåte klør
22:00 Vöödöö
22:30 Dangerface
23:00 Still Shaking
23:30 Agenda
00:00 Pappasaft
00:30 Psykopath

FOLKEN STORSALEN (NB 18-års grense)
19:30 Hanne Vasshus
20:00 Sassy Kraimspri
20:30 Kindred Fever
21:00 Starpalace
21:30 Longfield & Super Skeleton
22:00 Eltervaag
22:30 I am K
23:00 STVG Kartell
23:50 Vaiping
00:20 Vicereine
00:50 0Popface
01:20 Nylenda

 

View Event →
European Lab/Lyon: ART AND ACTIVISM - CREATION ATTACKS REALITY
May
8
4:15 PM16:15

European Lab/Lyon: ART AND ACTIVISM - CREATION ATTACKS REALITY

Guttorm er på den internasjonale European Lab-festivalen i Lyon i Frankrike for å lede en panelsamtale om internasjonal kunst og aktivisme:

“Art is not a mirror held up to society, but a hammer with which to shape it.” These words, penned by German playwright Bertolt Brechtont, remain as significant and astute as at any point since they were first written at the start of the twentieth century. In a world being threatened from all sides – by ecological and climate-related challenges, the migrant crisis, growing inequalities – art can serve both as a mode of expression and protest, and as a tool for transformation.

Often working outside the limitations of museums, a new wave of artists are making their voices heard by appropriating public places and inventing their own spaces for expression and creation across Europe."

In co-programmation with Resonate Conference and Insomnia,

as part of We are Europe

View Event →
Classic Album Sundays- The Wailers: "Burnin" på Musikkbiblioteket
Apr
29
2:00 PM14:00

Classic Album Sundays- The Wailers: "Burnin" på Musikkbiblioteket

Classic Album Sundays presenterer Bob Marley & the Wailers - Burnin på Musikkbiblioteket

Platen presenteres av Guttorm Andreasen.

Ting skjedde fort i musikkbransjen i 1973. Mindre enn seks måneder etter at The Wailers fyrte av sitt første album utenfor Jamaica, Catch A Fire, holdt de liv i flammene med nok en fantastisk utgivelse, Burnin'. Dette var mens de fortsatt ble promotert som The Wailers, og det fortsatt var den «hellige» treenighet Bob Marley, Peter Tosh og Bunny Wailer som ledet det karibiske ensemblet.

Classic Album Sundays er verdens største lytteklubb , der man kommer sammen og hører på en utvalgt klassiker og gir den sin fulle, fortjente oppmerksomhet. Kunsthall Stavanger arrangerer CAS hver måned, i samarbeid med CAS i London. Denne månenden arrangerer vi CAS på Musikkbiblioteket i samarbeid med Sølvberget.

Audio Meny leveres av Spaceworld Soundgarden
Electrocompaniet Ecg-1 Platespiller
Electrocompaniet Ecp2 Riaa
Electrocompaniet EC4.8 Preamplifier– 
Electrocompaniet AW600 Nemo Monoblock 2 stk
Monitor Audio Platinum PL300

NOK 50,- Gratis for kunsthallens medlemmer. Velkommen!

View Event →
Gjertruds sigøynerorkester, Britt Synnøve Johansen og DJ 99 - Guttorm Andreasen
Apr
26
7:30 PM19:30

Gjertruds sigøynerorkester, Britt Synnøve Johansen og DJ 99 - Guttorm Andreasen

Gjertruds sigøynerorkester med Britt Synnøve Johansen!

Før konserten holder Guttorm Andreasen (NRK P2/P3/P13) et musikkforedrag om sigøynermusikk, klezmer, moderne swing hip hop og all den spennende musikken fra Øst-Europa. Etter konserten spiller Guttorm rytmiske rytmiske plater som DJ 99.

De to artistene kler hverandre svært godt og trives åpenbart i hverandres selskap, og man fornemmer en sterk musikalsk kjemi.

Så godt trives de i lag at det nå har spilt inn og er klar med utgivelsen PÅ REIS, PÅ REIS.

Fra hver sin musikalske verden trekker de linjer mellom ulike sigøynermusikktradisjoner i Øst-Europa, via portugisisk fado til norske taterviser.
Britt-Synnøve har i forbindelse med utgivelsen oversatt tekstene fra de ulike språk til norsk og synger på sin egen karmøydialekt.
Sammen er Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen nå klare for å presentere disse sangene spekket med lidenskap og råhet, sarthet og sårhet for publikum. På norsk.

Gjertruds sigøynerorkester er Norges mest kjente sigøynerorkester. Et usedvanlig godt samspill, svært allsidige musikere og en drivende heftig Gjertrud Økland i front har gjort at orkesteret har skapt sitt eget utrykk innen sjangeren.Orkesteret fikk spellemannspris sammen med Nils Henrik Asheim i 2010 for innspillingen Mazurka,remaking Chopin,Gjertruds Sigøynerorkester mottar også ensamblestøtte fra Norsk Kulturråd.

Britt Synnøve Johansen er kanskje mest kjent for sine sterke og uttrykksfulle Piaf-tolkninger, men behersker et stort musikalsk register. Hun er en fremragende liveartist med en fantastisk tilstedeværelse. Med sin kraftfulle stemme blir hun ofte omtalt som den lille kvinnen med den store stemmen. Formidling og kommunikasjon med publikum er svært viktig for Britt-Synnøve. Dette er uten tvil også en av hennes sterkeste sider som artist.

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør.

https://www.facebook.com/gjertruds.no
www.gjertruds.no/ www.brittsynnove.no
http://www.guttormandreasen.no/

View Event →
Klubb Smud med DJ 99 - Guttorm Andreasen. Bursdag spesial!
Mar
22
8:00 PM20:00

Klubb Smud med DJ 99 - Guttorm Andreasen. Bursdag spesial!

Velkommen til KLUBB SMUD med DJ 99 – Guttorm Andreasen på Frøken Phil!

Guttorm Andreasen er kjent for sine mange entusiastiske timer med musikkglede på NRK. Siden 1992 har han vært programleder for en rekke musikkprogrammer på P2 (Wasabi og Spillerom), P3 (Lama) og P13 (Guttorm & Co). Som DJ hadde Guttorm sin første spillejobb på klubben på ungdomsskolen i 1980. Siden det har han spilt plater over hele verden, fra London til Bishkek, etter mottoet «Det du har danset kan ingen ta fra deg».

I kveld har Guttorm bursdag og til den første Stavanger-utgaven av hans Klubb Smud er det bare å ta med seg smilet og komme! Det blir nydelig barkveldsstemning med soul funk, yacht rock, soft hop, sjelfull disco, myk new wave, electro, space rock, italo, synthwave og masse annen myk moro fra de siste 80 år. Guttorm har Norges aller bredeste platesamling!

Guttorm har nylig flyttet til Stavanger og gleder seg til sin første spillejobb på Frøken Phil. Siden han har bursdag så blir det et spesialtilbud fra DJen: Alle som gjetter hvor gammel han blir får en klem! De som gjetter feil alder nedover får to klemmer!

Velkommen til KLUBB SMUD!

View Event →