Musikkprat på Folken: Den elektroniske musikkens historie!
Dec
6
7:00 PM19:00

Musikkprat på Folken: Den elektroniske musikkens historie!

Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produserte musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt midt i mellom.

I den digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk.

Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Musikkprat er et samarbeid mellom STAR, Folken, Sølvberget bibliotek og kulturhus og Guttorm Andreasen

View Event →
Musikksnakk med Guttorm: Den elektroniske musikkens historie
Nov
9
7:00 PM19:00

Musikksnakk med Guttorm: Den elektroniske musikkens historie

Det er ca et halvt år siden vi fikk besøk av Guttorm sist, hvor han pratet om innspilte bloopers i musikken. Nå er det tid for elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produsert musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt midt i mellom.

I den totale digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk.

Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Tid igjen, for Guttorms fredagspils!

View Event →
Kåkånomics: Strømme-økonomien – hvor blir pengene av?
Oct
18
9:00 PM21:00

Kåkånomics: Strømme-økonomien – hvor blir pengene av?

På få år har strømming tatt over som den dominerende måten å høre musikk på. Strømming har for lengst snudd den økonomiske nedgangen i platemarkedet, men har samtidig skapt nye debatter om fordelingen av disse pengene. Hvem tjener i strømme-økonomien?

Hvordan fordeles pengene? Hvordan burde de fordeles? Enkelte tar til orde for en strengere regulering av de store selskapene, for på den måten å sikre en rettferdig fordeling av inntektene. Hvordan skal vi sikre midler til utviklingen av norsk musikk i framtiden, og hvem skal ta ansvar? Det kulturpolitiske feltet eller de kapitalistiske kreftene i den internasjonale, digitale musikkbransjen? Og hvilke konsekvenser kan de nye EU-reglene om opphavsrett få i denne sammenhengen?

Vi spør også om hvordan forholdene er for de som faktisk skaper innholdet, de skapende og utøvende kunstnerne. Er det blitt slik at selve musikken drukner i all praten om format?

KÅKÅnomics og STAR inviterer til en times folkeopplysning om den moderne strømmeøkonomien, med et spesielt fokus på musikkbransjen. Innledning ved Daniel Nordgård.

Deltakere:
– Daniel Nordgård, professor UiA i music business
– Audun Molde, musikkviter og førstelektor, deltar i utredningen om konsekvenser av digitalisering på musikkfeltet, forfatter av blant annet "POP. En historie"
– Stein Bjelland, kulturentreprenør, konsulent i musikkbransjen, foreleser ved NYU

Kveldens programleder er ingen ringere enn Guttorm Andreasen, journalist, musikkorakel, foredragsholder, DJ og musiker.


Arrangør: KÅKÅnomics i samarbeid med STAR – Et kompetansesenter for musikkmiljøet i Rogaland.

Gratis inngang for medlemmer i STAR! Send e-post til post@star-Rogaland.no for påmelding. NB! Møt opp i god tid for å sikre deg plass.

View Event →
Arrangørkonferansen: Balanseprat
Oct
13
4:00 PM16:00

Arrangørkonferansen: Balanseprat

En samtale med ulike europeiske prosjekter som jobber med å fremme kvinneandelen i kulturbransjen. Til Halden kommer representanter for prosjektene Keychange/PRS Foundation (Uk), We Make Waves (GE) og Balansekunst (NO).

I panel: Melissa Perales (We Make Waves) og Siri H. Holden (Balansekunst), Linnea Elisabeth Svensson (by:Larm/Key Change)

Moderator: Guttorm Andreasen (Agent 99 - Guttorm Andreasen)

View Event →
The Edge Party! Med DJ 99 - Guttorm Andreasen
Sep
26
to Sep 27

The Edge Party! Med DJ 99 - Guttorm Andreasen

NORDIC EDGE - THE EDGE PARTY!

Join us for an informal get-together at the Atlantic Hotel in the City centre.

After a long and eventful day at the exhibition and conference, DJ Guttorm Andreasen will help us get in the right mood for a great night of networking, talking and ... dancing!

The admission is free, and it is open until 01.30!
Adress: Atlantic Hotel, Olav V s gate 3, 4005 Stavanger

The party is arranged in collaboration with the National Association of Norwegian Architects

View Event →
Bob hund i samtale med Guttorm Andreasen
Sep
22
6:00 PM18:00

Bob hund i samtale med Guttorm Andreasen

Eit nokså spesielt høve til å møta eit legendarisk band i samtale om musikk, tekstar, livet og kunsten.

Det svenske kultbandet Bob Hund har halde på i over 25 år, og er framleis kjent som eit av dei beste livebanda i Skandinavia.

Deira første EP kom ut i 1993 og fem år seinare var dei stjerner, med klassiske hitar som Nu är det väl revolution på gång? Og Jag rear ut min själ.


Guttorm Andreasen snakker med Nordens Beste Band!

View Event →
KAPITTEL: Korea - kva skjer?
Sep
19
1:00 PM13:00

KAPITTEL: Korea - kva skjer?

Samtale frå minst to vinklar om situasjonen på den koreanske halvøya no. Med kunstnar og forfattar Morten Traavik og oberstløytnant Palle Ydstebø.

Morten Traavik er aktuell i høst med boka "Forræderens guide til Nord-Korea", kor han har skrive om landet han har sett på nært hald gjennom fleire kultursamarbeid dei siste åra.

Oberstløytnant Palle Ydstebø er sjef for seksjon for landmakt ved Forsvarets stabsskole. Han kjenner Nord-korea godt, og blir stadig nytta for å kommentara regimets rolle i eit globalt politiske spel.

Samtalen ledes av journalist og programleder Guttorm Andreasen.

View Event →
Classic Album Sundays: Lee Ranaldo, Songs & Stories
Sep
9
6:00 PM18:00

Classic Album Sundays: Lee Ranaldo, Songs & Stories

Kunsthall Stavanger og Folken presenterer:
Lee Ranaldo: "Songs & Stories"

En hel kveld med Lee Ranaldo fra Sonic Youth!

Først Classic Album Sundays med en samtale mellom Lee Ranaldo og Guttorm Andreasen og avspilling av Sonic Youth "Daydream Nation" også til slutt akustisk konsert med Lee Ranaldo.

Lee Ranaldo er best kjent som gitarist i Sonic Youth. Han er også anerkjent som billedkunstner og forfatter. Begynder du å grave vil du finne mye gull hos ham! Ranaldo er helt enkelt en store personlighet i det siste halve århundredes vestlige kunstliv og populærkultur.

Seneste album, "Electric Trim", kom ut i 2017.

Audio Meny leveres av Soundgarden Forus
Ortofon Windfeld Ti MC pick-up
Pro-Ject 2Xperience SB Platespiller
Pro-Ject Tube Box2 DS RIIA trinn
Hegel P30 Forforsterker
Hegel H30 Mono 1100 watt effektforsterkere
Monitor Audio Platinum 500II Høyttalere
Systemet er koblet opp med Nordost Norse serie kabler

View Event →
Musikksesjonen 2018
Aug
31
9:30 PM21:30

Musikksesjonen 2018

Back by popular demand

STAR og Tou Scene er stolte av å presentere Musikksesjonen 2018!

STAR har siden 2005 jobbet daglig med å skape et sterkt, kompetanserikt og inkluderende musikkmiljø for folk, bransje og alle sjangre i Rogaland. Det er derfor med stor glede vi gjerne vil invitere dere til årets Musikksesjon på Tou Scene, 1. september!

Musikksesjonen er en konferansedag og bransjetreff for artister, musikkbransje og den gjennomsnittlige musikkelsker i Stavanger. Årets sesjon begynner klokken 11:00, og programmet varer frem til 17:00, etterfulgt av samling og konsert med albumaktuelle Frøkedal. Vi får også besøk utenfra fra tunge bransjenavn som Nora Collective og GAFFA Norge, og selvfølgelig det sterkeste musikk-Stavanger har å by på.

STAR er stolte av å kunne presentere Musikksesjonen sammen med våre samarbeidspartnere NOPA, Tou Scene og UFLAKKS Stavanger. 

Sted: Tou Scene
Dato: 1. september, kl. 11:00
Billettpris: kr. 200,-, inkl. lunsj fra Fortou, samt kaffe og vann utover dagen.

Program:

11:00 registering

11:30 NOPA presenterer: Låtskriverprat med Anne Lise Frøkedal og Børge Fjordheim, ledet av Guttorm Andreasen

12:30 Pause

12:45: GAFFA Norge: Hvordan (og hvorfor) nå frem i musikkjournalistikken
Tord Litleskaret, GAFFA Norge

13:10: Hvordan navigere i norsk musikkpresse (panelsamtale)
Izabel, Leif Tore Lindø og Tord Litleskare

14:00: Mat

15:00: Veien til Norden, med Ali Wali og Nora Collective

16:00: «Heilt OK», en selvgranskende samtale om musikkbyen Stavanger
Leif Tore Lindø, Tore Aarholm Tobiassen, Tord Litleskare

18:00: Intimkonsert med Frøkedal

View Event →
Musikkprat på Folken: Get Ur Freak On
Aug
29
7:00 PM19:00

Musikkprat på Folken: Get Ur Freak On

Fra jazzpionerer til bluessangere, tekno-gitarister, klassisk arabisk sang til tidlig rock, countrysmartinger, hip hop-eksplosjoner og punkesmell. Det har vært ekstremt viktige og banebrytende kvinner i alle populærmusikksjangre.

Guttorm Andreasen gir deg de spennende historiene om Lata Mangeshkar, Ellen Muriel Deason, Trixie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Melissa Arnette Elliott, Patti Smith, Viv Albertine, Madonna og en rekke andre helt sentrale kvinner i musikkhistorien.

Folken, Akvariet.

Samarbeid mellom STAR, Folken og Sølvberget bibliotek og kulturhus.

View Event →
Timbuktu Desert Festival - DJ 99: Club Kwassa Kwassa
Aug
18
to Aug 19

Timbuktu Desert Festival - DJ 99: Club Kwassa Kwassa

Vi lager ørkenfestival på SALT lørdag 18. August. 

Den legendariske Festival au Désert i Mali besøker SALT, Lørdag 18. August. Grunnlegger av festivalen, Manny Ansar er nå på turne med konseptet "CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE" og tar med seg ørkenvibben og bandet Kader Tarhanine til SALT. DJ 99 - Guttorm Andreasen med Club Kwassa Kwassa serverer ørkenmusikk før og etter bandet. Dette blir en heit kveld! 

CC: 175,-


Om konseptet CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE

In 2012, Mali suffered a socio-political and security crisis that led the country into total chaos. There were many casualties and more than a hundred thousand people fled to neighboring countries as refugees. The Festival in the Desert of Timbuktu, which had become one of the most famous cultural events in Africa, could not continue because the extremist occupation was hostile to any festival event and banned music in Northern Mali.

This ban was manifested by the destruction of the site of the Festival and its entry gate, the looting of the warehouse of festival materials such as generators and other electric equipment, water, tents, carpets, etc. More serious than that was the destruction of the monuments and mausoleums of the city of Timbuktu, great symbols of our culture and our beliefs. In short, everything that represented our heritage and culture,that addressed our collective memory, that unified all the ethnicities in this part of the world were crushed.

At present the organization of a festival in this region is impossible, despite all of our past efforts and determination to deal with this terrorism in the Sahel. Yet, projecting the Festival’s values of peace and tolerance, now more than ever, becomes an absolute emergency. 

This is the message that we are carrying around the world to those who share these values with us. We cannot sit back. With the support of the international community, including those countries friendly to Mali, we continue to represent a message of peace and resistance against this violent extremism.

Deafening weapons and cries of intolerance will not be able to silence the singing of the griots, or the sound of the Tindé (drum) or the Imzad (violin). The Festival in the Desert must survive all this, even if as a nomad, until it can return to its site in "Essakane, in Timbuktu."

That is why it is now in the form of ' CARAVAN of ARTISTS for PEACE and RESILIENCE', welcomed by festivals and stages of the world in solidarity with us against obscurantism. What we propose is more than beautiful music. For us, it is an imperative to resist for our very survival.

“Until the music can return to its roots with
freedom of expression and dignity, the
Festival au Desert has become a Festival
in Exile.” Morgan Freeman

DJ 99 - CLUB KWASSA KWASSA

Guttorm Andreasen er kjent programleder fra radio og tv og har hatt en dullion musikkprogrammer på de fleste kanaler i NRK. ⭐️

Han har vært DJ siden 1980 og har Norges bredeste platesamling. Guttorm har vært DJ på WOMEX i Sevilla, på Sonar i Barcelona, mange ganger i London og ellers fra Bergen til Bishkek og de fleste klubber og festivaler i Norge.

Han tar med seg den aller feteste og tyngste afrikanske dansemusikken og gleder seg veldig til å danse med hele SALT!

View Event →
Social Media Days Stavanger 2018
Jun
12
9:00 PM21:00

Social Media Days Stavanger 2018

Guttorm Andreasen er konferansier for denne konferansen, velkommen!

12. juni tar vi med oss en knippe av landets beste foredragsholdere til Stavanger for en dag med fokus på social branding, digital storytelling, annonsering, publiseringsverktøy, tracking, budsjettering og ledelse innen digital markedsføring.

- Hans-Petter Nygård-Hansen, KommFrem
- Astrid Valen-Utvik, Valen-Utvik
- Nathalie Eyde Warembourg, IPSOS
- John Jacobsen, Supertanker
- Christine Calvert, Tekstdoktor
- Tone Angsund, McCann
- Elisabeth Bekken Vikanes, Oculos
- Heidi Sperre, Fly AS

View Event →
Musikkprat: "53rd and 3rd" - New York 1976-1982
Jun
7
7:00 PM19:00

Musikkprat: "53rd and 3rd" - New York 1976-1982

MUSIKKPRAT - Punk, hip hop, salsa, disco, new wave og no wave - New York 1976-1982! 

I 1976 ga Ramones ut sin debutplate. I 1982 tok Afrika Bambaataa trommemaskiner og tysk futurisme inn i hip hopen. I de 6 årene i mellom var New York det aller viktigste stedet på jorda hvis du var musikkinteressert. Det er egentlig ikke helt til å forstå, sånn i ettertid, hvor ekstremt viktig og innflytelsesrike disse årene var. Du hører lyden av det fortsatt i musikken i dag, overalt, hele tiden, fra hip hop til trap til rock til grime til pop, EDM og house. Bli med til New York!

Guttorm Andreasen leder oss gjennom denne perioden med stødig hånd. 

Musikkprat er et samarbeid mellom Folken, Sølvberget, Stavanger kulturhus, Guttorm Andreasen og STAR

View Event →
Sohnified / The Transition - plateslipp
Jun
6
6:00 PM18:00

Sohnified / The Transition - plateslipp

1. juni slipper Sohnified (Claus Andersen, gitarist i SVK) sitt første soloalbum!

Dette markeres 6. juni med en presentasjon av plata - i samtale med Guttorm Andreasen (musikkjournalist, eks-NRK) dissekeres både produksjon, prosess og, kanskje, private tanker. Publikum står fritt til å stille mer eller mindre veloverveide spørsmål både underveis og etter seansen.

Etter en liten omrigg blir det så anledning til generell hygge, mingling, platekjøp og godt i glasset, mens DJ Thorra sørger for noe godt i øra... Kanskje dukker det opp en bonus-DJ også?

View Event →
Ooppss… Et musikkforedrag om innspilte tabber i musikken!
Jun
5
7:00 PM19:00

Ooppss… Et musikkforedrag om innspilte tabber i musikken!

Guttorm Andreasen er tilbake på TSV, denne gangen skal han ta for seg de mange innspilte tabbene i musikkhistorien. Tirsdag 5. juni åpner vi dørene til vår Workbar på torget!

Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte. Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify. Men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig?

I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police. Megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig i sin største låt, The Doors’ mest kjente låt går for sakte, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mer enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden. Du får selvfølgelig høre all musikken også.
--

Les mer om Guttorm Andreasen og hans musikkforedrag på http://www.guttormandreasen.no/foredrag/

Dette er et forrykende foredrag spekket av anekdoter og krydret med humor og glimt i øyet, vi gleder oss til å ta imot Guttorm og alle dere! Vi ses!

Gratis inngang.

View Event →
MUSIKKFEST Stavanger 2018!
Jun
2
to Jun 3

MUSIKKFEST Stavanger 2018!

Å, som jeg gleder meg! 175 konserter med 120 artister, alt er gratis!

Jeg har booket artister og skal være konferansier på Festkvelden på Folken lørdag kveld, ha en strålende Musikkfest alle sammen, velkommen!

10 år med musikk! Årets vakreste musikkeventyr går av stabelen 2. juni, og i år skal det avholdes 175 konserter, inkludert busskonserter og geriljakonserter - og alt er gratis.

Facebook.com/musikkfeststavanger
Instagram: Musikkfeststavanger
Twitter: Musikkfest / Snapchat: MFstavanger
www.musikkfeststavanger.no

NB: 18 års grense på kveldsarrangement.
Program slippes fortløpende.

PROGRAM: 
ARNEAGEREN: 
11:00 Alterna
11:20 Maribelle
11:40 Pollution
12:00 Funk Hunk
12:20 Magnus Bokn
12:40 Jeremaya
13:00 Vrakfeber
13:20 Kåte Klør
13:40 Pause
14:00 I am K
14:20 Rift
14:40 Møblos
15:00 Pappasaft
15:20 Steelburner
15:40 Veislakt

BYPAVILJONGEN
11:00 Hykkas
11:20 Vanary
11:40 Chantal Baines
12:00 Moiizah
12:20 Steps Dansestudio
12:40 Fellow Patron
13:00 Psyko Blasefemi
13:20 Pint with the devil
13:40 Fengande Spetakkel
14:00 GunShot Residue

BØKER & BØRST
11:00 Stina Kjelstad
11:20 Endre Jordal
11:40 Vetle Forsell
12:00 Olav Larsen
12:20 Hear Me Roar
12:40 Hovering Orville
13:00 Mark Hunter
13:20 Joan Grayling
13:40 Tuva Færden
14:00 Velan
14:20 Emilie Østebø
14:40 Kim Laland
15:00 Ferd
15:20 Priscila Serrano
15:40 Sveinar Heskestad

HANEKAM
11:00 SØSTER
11:20 Skadberg Bluegrass
11:40 Sveinar Heskestad
12:00 Eide
12:20 Longfield
12:40 Gauken & Gribben
13:00 Olav Larsen
13:20 Magnus Bokn
13:40 Skjebnens Tango
14:00 The Hats
14:20 Stina Kjelstad
14:40 Endre Olsen
15:00 Still Shaking
15:20 Sincerely, Frank
15:40 Audun Skanke og Mari Hauge
16:00 Linn Eielsen
16:20 Maria Toresen
16:40 Kvednabekkjers

CIRCUS
11:00 Kim Laland
11:20 Ferd
11:40 Sincerely, Frank
12:00 Dorian
12:20 Rygir
12:40 Thor Oliversen
13:00 Nations of the soul
13:20 Jeremaya
13:40 Kjersti Sleveland
14:00 St. Bennetts
14:20 Hear Me Roar
14:40 Malene Wetteland
15:00 Armar og bein
15:20 Skjebnens Tango
15:40 Endre Olsen
16:00 Tor Kjetil Espedal
16:20 Longfield
16:40 FordRekord

FRK. PHIL / utescene
13:40 Giannina Sol Gaspero Beckstrøm
14:00 Thor Oliversen
14:20 Bjergsted vokalensemble
14:40 Still Shaking
15:00 Hovering Orville
15:20 Gauken & Gribben
15:40 Rygir
16:00 SØSTER
16:20 Emilie Østebø
16:40 Isabelle Kongshaug og Robin
17:00 Poor Edward
17:20 Kim Laland
17:40 Camilla Myrås
18:00 Kjell Reianes

NYTORGET
12:40 Spigerfabrikken
13:00 Lyng
13:20 St.Bennet’s
13:40 Steps Dansestudio
14:00 Hovering Orville
14:20 ChiPeCo Latin Sound
14:40 Frode Johannessen
15:00 Big Slim Fjelde Band
15:20 Espen Hana m/venner
15:40 Valhammer
16:00 Kal-El
16:20 Vuyk
16:40 Colonel Roger
17:00 Electric Pavement
17:20 VALP
17:40 Klungre Kvintett

SKAGENKAIEN / VÅGEN
14:00 Nations of the Soul
14:20 Skadberg Bluegrass
14:40 Dorian
15:00 Hanne Ahlstrøm
15:20 Gjøk
15:40 FordRekord
16:00 Det pene bæn
16:20 Togga Gundersens HippiePop
16:40 Svenssen
17:00 Båtsvik
17:20 Kvednabekkjers
17:40 Armar og bein

FOLKEN / FOLKETS HUS (NB 18-års grense)
18.00 El Chico
19.00 Inuuro
20.00 Impii Sonos
21.00 NexÖ
22:00 Optimistic
23.00 PETTØ

FOLKEN AKVARIET (NB 18-års grense)
18:45 Kim Laland
19:15 Magnus Bokn
19:45 Tor Kjetil Espedal
20:15 Maria Toresen
20:45 Nation of the soul
21:15 Olav Larsen
21:45 Endre Jordal
22:15 Veronica Elise
22:45 Sundsomni
23:15 Serrano
23:45 Pur Pure
00:15 Lucid Dreaming
00:45 Vigdel

FOLKEN GROTTENE (NB 18-års grense)
19:00 Beyond Mara
19:30 Angrep
20:00 Panic Attack
20:30 Radiojørn
21:00 Art of deception
21:30 Kåte klør
22:00 Vöödöö
22:30 Dangerface
23:00 Still Shaking
23:30 Agenda
00:00 Pappasaft
00:30 Psykopath

FOLKEN STORSALEN (NB 18-års grense)
19:30 Hanne Vasshus
20:00 Sassy Kraimspri
20:30 Kindred Fever
21:00 Starpalace
21:30 Longfield & Super Skeleton
22:00 Eltervaag
22:30 I am K
23:00 STVG Kartell
23:50 Vaiping
00:20 Vicereine
00:50 0Popface
01:20 Nylenda

 

View Event →
European Lab/Lyon: ART AND ACTIVISM - CREATION ATTACKS REALITY
May
8
4:15 PM16:15

European Lab/Lyon: ART AND ACTIVISM - CREATION ATTACKS REALITY

Guttorm er på den internasjonale European Lab-festivalen i Lyon i Frankrike for å lede en panelsamtale om internasjonal kunst og aktivisme:

“Art is not a mirror held up to society, but a hammer with which to shape it.” These words, penned by German playwright Bertolt Brechtont, remain as significant and astute as at any point since they were first written at the start of the twentieth century. In a world being threatened from all sides – by ecological and climate-related challenges, the migrant crisis, growing inequalities – art can serve both as a mode of expression and protest, and as a tool for transformation.

Often working outside the limitations of museums, a new wave of artists are making their voices heard by appropriating public places and inventing their own spaces for expression and creation across Europe."

In co-programmation with Resonate Conference and Insomnia,

as part of We are Europe

View Event →
Classic Album Sundays- The Wailers: "Burnin" på Musikkbiblioteket
Apr
29
2:00 PM14:00

Classic Album Sundays- The Wailers: "Burnin" på Musikkbiblioteket

Classic Album Sundays presenterer Bob Marley & the Wailers - Burnin på Musikkbiblioteket

Platen presenteres av Guttorm Andreasen.

Ting skjedde fort i musikkbransjen i 1973. Mindre enn seks måneder etter at The Wailers fyrte av sitt første album utenfor Jamaica, Catch A Fire, holdt de liv i flammene med nok en fantastisk utgivelse, Burnin'. Dette var mens de fortsatt ble promotert som The Wailers, og det fortsatt var den «hellige» treenighet Bob Marley, Peter Tosh og Bunny Wailer som ledet det karibiske ensemblet.

Classic Album Sundays er verdens største lytteklubb , der man kommer sammen og hører på en utvalgt klassiker og gir den sin fulle, fortjente oppmerksomhet. Kunsthall Stavanger arrangerer CAS hver måned, i samarbeid med CAS i London. Denne månenden arrangerer vi CAS på Musikkbiblioteket i samarbeid med Sølvberget.

Audio Meny leveres av Spaceworld Soundgarden
Electrocompaniet Ecg-1 Platespiller
Electrocompaniet Ecp2 Riaa
Electrocompaniet EC4.8 Preamplifier– 
Electrocompaniet AW600 Nemo Monoblock 2 stk
Monitor Audio Platinum PL300

NOK 50,- Gratis for kunsthallens medlemmer. Velkommen!

View Event →
Gjertruds sigøynerorkester, Britt Synnøve Johansen og DJ 99 - Guttorm Andreasen
Apr
26
7:30 PM19:30

Gjertruds sigøynerorkester, Britt Synnøve Johansen og DJ 99 - Guttorm Andreasen

Gjertruds sigøynerorkester med Britt Synnøve Johansen!

Før konserten holder Guttorm Andreasen (NRK P2/P3/P13) et musikkforedrag om sigøynermusikk, klezmer, moderne swing hip hop og all den spennende musikken fra Øst-Europa. Etter konserten spiller Guttorm rytmiske rytmiske plater som DJ 99.

De to artistene kler hverandre svært godt og trives åpenbart i hverandres selskap, og man fornemmer en sterk musikalsk kjemi.

Så godt trives de i lag at det nå har spilt inn og er klar med utgivelsen PÅ REIS, PÅ REIS.

Fra hver sin musikalske verden trekker de linjer mellom ulike sigøynermusikktradisjoner i Øst-Europa, via portugisisk fado til norske taterviser.
Britt-Synnøve har i forbindelse med utgivelsen oversatt tekstene fra de ulike språk til norsk og synger på sin egen karmøydialekt.
Sammen er Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen nå klare for å presentere disse sangene spekket med lidenskap og råhet, sarthet og sårhet for publikum. På norsk.

Gjertruds sigøynerorkester er Norges mest kjente sigøynerorkester. Et usedvanlig godt samspill, svært allsidige musikere og en drivende heftig Gjertrud Økland i front har gjort at orkesteret har skapt sitt eget utrykk innen sjangeren.Orkesteret fikk spellemannspris sammen med Nils Henrik Asheim i 2010 for innspillingen Mazurka,remaking Chopin,Gjertruds Sigøynerorkester mottar også ensamblestøtte fra Norsk Kulturråd.

Britt Synnøve Johansen er kanskje mest kjent for sine sterke og uttrykksfulle Piaf-tolkninger, men behersker et stort musikalsk register. Hun er en fremragende liveartist med en fantastisk tilstedeværelse. Med sin kraftfulle stemme blir hun ofte omtalt som den lille kvinnen med den store stemmen. Formidling og kommunikasjon med publikum er svært viktig for Britt-Synnøve. Dette er uten tvil også en av hennes sterkeste sider som artist.

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør.

https://www.facebook.com/gjertruds.no
www.gjertruds.no/ www.brittsynnove.no
http://www.guttormandreasen.no/

View Event →
Klubb Smud med DJ 99 - Guttorm Andreasen. Bursdag spesial!
Mar
22
8:00 PM20:00

Klubb Smud med DJ 99 - Guttorm Andreasen. Bursdag spesial!

Velkommen til KLUBB SMUD med DJ 99 – Guttorm Andreasen på Frøken Phil!

Guttorm Andreasen er kjent for sine mange entusiastiske timer med musikkglede på NRK. Siden 1992 har han vært programleder for en rekke musikkprogrammer på P2 (Wasabi og Spillerom), P3 (Lama) og P13 (Guttorm & Co). Som DJ hadde Guttorm sin første spillejobb på klubben på ungdomsskolen i 1980. Siden det har han spilt plater over hele verden, fra London til Bishkek, etter mottoet «Det du har danset kan ingen ta fra deg».

I kveld har Guttorm bursdag og til den første Stavanger-utgaven av hans Klubb Smud er det bare å ta med seg smilet og komme! Det blir nydelig barkveldsstemning med soul funk, yacht rock, soft hop, sjelfull disco, myk new wave, electro, space rock, italo, synthwave og masse annen myk moro fra de siste 80 år. Guttorm har Norges aller bredeste platesamling!

Guttorm har nylig flyttet til Stavanger og gleder seg til sin første spillejobb på Frøken Phil. Siden han har bursdag så blir det et spesialtilbud fra DJen: Alle som gjetter hvor gammel han blir får en klem! De som gjetter feil alder nedover får to klemmer!

Velkommen til KLUBB SMUD!

View Event →
Musikkprat - Lunch edition, et musikkforedrag om tabber!
Mar
21
12:00 PM12:00

Musikkprat - Lunch edition, et musikkforedrag om tabber!

Velkommen til Lunchforedrag med Guttorm Andreasen!

Dette er et gratisarrangement, men det er begrenset antall plasser, så reserver din plass i dag!
https://lifesound.hoopla.no/sales/3597467827

Vi bestiller lunsj til dem som vil ha, tapas fra Ostehuset, 100kr/pers.

Dette blir kjekt! Vi gleder oss til å se deg!

***

Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte. Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify. Men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig? I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police. The Doors’ kanskje mest kjente låt går for sakte, megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mere enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens og glemmer å synge vers nummer tre i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden.

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Guttorm er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør. 

Han har nylig flyttet til Stavanger og er en del av kontorfellesskapet Elefant i Stavanger Øst. 

http://www.guttormandreasen.no/

View Event →
KÅKÅ: «Ti pop-heltinner» Foredrag av Audun Molde + bokbad og samtale!
Mar
8
7:00 PM19:00

KÅKÅ: «Ti pop-heltinner» Foredrag av Audun Molde + bokbad og samtale!

KÅKÅ feirer kvinnedagen ved å rette fokus mot noen av pophistoriens mer ukjente artister. Audun Molde åpner kvelden med foredraget «Ti pop-heltinner – Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem?», etterfulgt av bokbad og en samtale med Guttorm Andreasen og Ida Collett Belle.

Arrangementet er et samarbeid mellom KÅKÅ kverulantkatedralen, STAR ogAKKS Stavanger. Halv pris til medlemmer i STAR og AKKS!

Audun Molde er for tiden aktuell med sin nye bok «Pop. En historie». Denne kvelden kommer han til KÅKÅ med foredraget «Ti pop-heltinner – Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem?», der Audun legger opp til en liten kavalkade med ti kvinner i pop-historien som han mener fortjener å trekkes fram i lyset.

Deretter bokbades Audun Molde av musikkorakelet Guttorm Andreasen, før Ida Collett Belle slutter seg til samtalen med sine perspektiver og erfaringer, både som musiker og som daglig leder i AKKS Stavanger.

– Audun Molde er musikkviter og forfatter, for tiden aktuell med boken «Pop. En historie.» Har lang erfaring med talentutvikling for musikere, låtskrivere og artister. Han er Cand.Philol. med musikkvitenskap hovedfag fra UiO. Audun har skrevet flere bøker om musikk, blant annet den kritikerroste bestselgeren "WOW! Populærmusikkens historie".

– Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør. Guttorm har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Siden 2008 har han drevet sitt eget selskap, AGENT 99.

– Ida Collett Belle er født i Flekkefjord og vokste opp som barn av FN-ansatte i New York City, før hun tok en Bachelor of Arts i Kjønnsstudier og Religion på University of Sydney, Australia. Hun startet punkband i kjelleren som 14-åring, og har fortsatt å bygge en karriere innen musikk, de siste ti årene som gitarist, låtskriver og vokalist i bandet Sassy Kraimspri.

Som daglig leder i AKKS Stavanger arrangerer hun kurs og workshops med fokus på musikalsk læring fra et normkritisk perspektiv. Hun er medarrangør i den nasjonale leiren LOUD!, en bandleir for jenter og trans- og ikkebinærepersoner, og reiser på bakgrunn av dette rundt som kursholder i normkritisk lederutvikling for AKKS sine fem nasjonale avdelinger.

View Event →
Stavanger Orgel Goes Oslo!
Feb
24
7:00 PM19:00

Stavanger Orgel Goes Oslo!

Velkommen til Orgelfest! Stavanger konserthus gjester hovedstaden for å feire 5 år med husets fantastiske orgel.
Det blir orgelprat, orgelpoesi, direkte orgelstrømming fra Konserthuset, orgelquiz, orgelfilmklipp og orgelgjester på scenen! NB starter kl 1900 presis!

Orgelsjef Nils Henrik Asheim og talkshowvert Guttorm Andreasen inviterer til Kulturhuset med disse gjestene:

- Ida Habbestad (redaktør Ballade)
- Laura Marie Rueslåtten (klokkenist Oslo Rådhus)
- Kåre Nordstoga (domorganist Oslo)
- Jan Ryde (selveste orgelbyggeren)
- Per-Harald Nilsson (konserthusdirektør)
- Øyvind Rimbereid (orgelpoet - på video)

Stavanger konserthus innviet i februar 2013 sitt flotte konserthusorgel bygget av Ryde&Berg i Fredrikstad. På de fem årene som har gått, har orgelet vært mer i bruk enn mange på forhånd kunne forestille seg. En hel rekke av verdens mest kjente organister har spilt på det. I tillegg har det blitt utviklet et program som stadig utforsker hvilke roller et pipeorgel kan spille i et konserthus. Med denne kvelden vil vi både markere disse fem årene og se framover. 

Kulturhuset i Oslo, Laboratoriet, lørdag 24. februar kl. 19. Gratis inngang!

View Event →
PÅ KULTURHUSET: Oooppsss - Innspilte tabber i musikken!
Feb
23
7:00 PM19:00

PÅ KULTURHUSET: Oooppsss - Innspilte tabber i musikken!

Guttorm Andreasen er endelig tilbake med musikkforedrag på Kulturhuset - denne gangen tar han for seg innspilte tabber. Det blir et artig foredrag proppa med god musikk og godt humør på en god fredag!

Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte. Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify. Men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig? I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police. The Doors’ kanskje mest kjente låt går for sakte, megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mere enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens og glemmer å synge vers nummer tre i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden. Du får selvfølgelig høre all musikken også.

Helt gratis. Boksen - 2. etg kl. 19-20.

View Event →
Musikkprat: Ooppss - Innspilte tabber i musikken!
Feb
22
7:00 PM19:00

Musikkprat: Ooppss - Innspilte tabber i musikken!

Velkommen til nok en Musikkprat!

Musikken har forandret seg. Moderne digital innspilling og studioteknologi har gjort musikken perfekt. Alt er spilt inn like høyt, trommene ligger nøyaktig på slaget, sangerens litt sure sang justeres så den treffer tonene og gitarsoloene er melodisk korrekte. Alt er velprodusert og tilpasset spillelistene til Spotify. Men musikken har kanskje også blitt ørlite kjedelig? I dette musikkforedraget får du høre historiene om hva som skjer når Sting snubler i en kabel og slår rumpa borti pianoet rett før han synger en av signaturlåtene til The Police. The Doors’ kanskje mest kjente låt går for sakte, megastjernen James Blunt begynner å synge for tidlig, trommepedalen til Led Zeppelin knirker mere enn en gammel trebåt og hele Beach Boys er snydens og glemmer å synge vers nummer tre i en av sine mange superhits. Og alt sammen ble stående for ettertiden.

Guttorm Andreasen tar oss gjennom tabbene med stødig hånd. 

Arrangementet er gratis og er et samarbeid mellom Sølvberget, Stavanger kulturhusFolkenGuttorm Andreasen og STAR

View Event →
DJ 99 på Skambankt Turné-start Afterparty!
Feb
16
to Feb 17

DJ 99 på Skambankt Turné-start Afterparty!

Fredag 16 Februar starter Skambankt sin Norgesturné. 

Alle skikkelige turnéåpninger inneholder en skikkelig etter-fest med bandet og i samarbeid med Skambankt arrangeres denne 16. februar i festsalen til Gaffel og Karaffel.

DJ 99 - Guttorm Andreasen spiller Rock og annen moro på etter-festen og det blir garantert god stemning utover de sene nattetimer. 

Kun 100 tilgjengelige billetter!

View Event →
Kuppelkupp!
Feb
8
6:00 PM18:00

Kuppelkupp!

Velkommen til vårens første Kuppelkupp!

PROGRAM
Fra 18.00 Etiopisk forening Rogaland serverer injera med div. tilbehør, kr. 100. 

18.00: Omvisning i utstillingen "Dark Side of the Moon - Nathalie Djurberg og Hans Berg" med kurator Vibece Salthe.

19.00: "Hva med kunsten, kultursjef?"
Avdelingsdirektør ved Stavanger kunstmuseum Hanne Beate Ueland i samtale med kultursjef i Stavanger kommune Arnfinn Bjerkestrand.

20.00: Visning av filmen "Bill Viola - The Road to St Paul’s" av Gerald Fox (2017). Filmen varer i 1 time og 40 min.

Musikk i Kuppelen fra kl. 18.30: DJ 99 - Guttorm Andreasen (NRK P2/P13/P3) spiller et spesialkomponert sett med elektronisk musikk for som passer perfekt til utstillingen Dark Side of the Moon.

BILLETTER
Entré kr. 50. Gratis for medlemmer av NBK, 
Venneforeningen, Plot/Stavanger og studenter ved Kunstskolen i Rogaland.

OM KUPPELKUPP
Kuppelkupp er navnet på en rekke langåpne torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Dette er stedet for å komme sammen med andre kunstinteresserte, oppleve performance og temporære kunstprosjekter, høre kunstnersamtaler og forelesninger samt delta i debatter. Vårt inngangsparti glasskuppelen byr på god stemning med musikk, bar og god mat fra våre lokale samarbeidspartnere.

View Event →
Foredrag om den elektroniske musikkens historie!
Jan
11
6:00 PM18:00

Foredrag om den elektroniske musikkens historie!

I anledning utstillingen "Dark Side of the Moon - Nathalie Djurberg og Hans Berg" inviterer vi til foredraget:

"I hear a new world..." - OM DEN ELEKTRONISKE MUSIKKENS HISTORIE FRA FRANCIS BACON TIL HKEEM.

Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag domineres musikken fullstendig av elektronisk generert og elektronisk produsert musikk, fra EDM til hip hop og alt i mellom. I den totale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over.

I dette spennende musikkforedraget forteller journalist og musiker Guttorm Andreasen (f. 1966) alt om den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet til dagens dominerende lyd. Det blir historier, anekdoter, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis!

STED: Auditoriet
BILLETTER: Voksen kr. 90 (honnør kr. 60, stud. kr. 50)
.............................................................................................................
In connection to the exhibition Dark Side of the Moon – Nathalie Djurberg and Hans Berg we invite you to a lecture on the history of electronic music, by journalist and musician Guttorm Andreasen (b. 1966). The lecture will be held in Norwegian. 

View Event →