Back to All Events

Foredrag om den elektroniske musikkens historie!

  • Stavanger Kunstmuseum (map)

I anledning utstillingen "Dark Side of the Moon - Nathalie Djurberg og Hans Berg" inviterer vi til foredraget:

"I hear a new world..." - OM DEN ELEKTRONISKE MUSIKKENS HISTORIE FRA FRANCIS BACON TIL HKEEM.

Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag domineres musikken fullstendig av elektronisk generert og elektronisk produsert musikk, fra EDM til hip hop og alt i mellom. I den totale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over.

I dette spennende musikkforedraget forteller journalist og musiker Guttorm Andreasen (f. 1966) alt om den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet til dagens dominerende lyd. Det blir historier, anekdoter, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis!

STED: Auditoriet
BILLETTER: Voksen kr. 90 (honnør kr. 60, stud. kr. 50)
.............................................................................................................
In connection to the exhibition Dark Side of the Moon – Nathalie Djurberg and Hans Berg we invite you to a lecture on the history of electronic music, by journalist and musician Guttorm Andreasen (b. 1966). The lecture will be held in Norwegian. 

Later Event: February 8
Kuppelkupp!