Back to All Events

Kåkånomics: Strømme-økonomien – hvor blir pengene av?

  • Gaffel & Karaffel (map)

På få år har strømming tatt over som den dominerende måten å høre musikk på. Strømming har for lengst snudd den økonomiske nedgangen i platemarkedet, men har samtidig skapt nye debatter om fordelingen av disse pengene. Hvem tjener i strømme-økonomien?

Hvordan fordeles pengene? Hvordan burde de fordeles? Enkelte tar til orde for en strengere regulering av de store selskapene, for på den måten å sikre en rettferdig fordeling av inntektene. Hvordan skal vi sikre midler til utviklingen av norsk musikk i framtiden, og hvem skal ta ansvar? Det kulturpolitiske feltet eller de kapitalistiske kreftene i den internasjonale, digitale musikkbransjen? Og hvilke konsekvenser kan de nye EU-reglene om opphavsrett få i denne sammenhengen?

Vi spør også om hvordan forholdene er for de som faktisk skaper innholdet, de skapende og utøvende kunstnerne. Er det blitt slik at selve musikken drukner i all praten om format?

KÅKÅnomics og STAR inviterer til en times folkeopplysning om den moderne strømmeøkonomien, med et spesielt fokus på musikkbransjen. Innledning ved Daniel Nordgård.

Deltakere:
– Daniel Nordgård, professor UiA i music business
– Audun Molde, musikkviter og førstelektor, deltar i utredningen om konsekvenser av digitalisering på musikkfeltet, forfatter av blant annet "POP. En historie"
– Stein Bjelland, kulturentreprenør, konsulent i musikkbransjen, foreleser ved NYU

Kveldens programleder er ingen ringere enn Guttorm Andreasen, journalist, musikkorakel, foredragsholder, DJ og musiker.


Arrangør: KÅKÅnomics i samarbeid med STAR – Et kompetansesenter for musikkmiljøet i Rogaland.

Gratis inngang for medlemmer i STAR! Send e-post til post@star-Rogaland.no for påmelding. NB! Møt opp i god tid for å sikre deg plass.