Back to All Events

by:Larm 2019: Må du virkelig ta det flyet?

Flere norske artister engasjerer seg i klimasaken for tiden, og ønsker å bruke sin posisjon for å spre et budskap om miljøbevissthet, i tillegg til å snakke om hvilket ansvar man selv tar. Men i en ny artistøkonomi som for mange baserer seg på turnering og flyreiser, er det vanskelig å forene liv og lære. Finnes det måter å turnere på som ikke skader miljøet like mye? Hva kan bransjen gjøre for å legge til rette for dette. Er det en menneskerett å fly verden rundt for å presentere sin musikalske kunst til andre mennesker, eller er dette, i miljømessig sammenheng, lite annet enn egoistisk selvrealisering? Det er mange ubehagelige spørsmål som kan stilles i musikkbransjen om dette. Finnes det noen behagelige svar?

Panel:
Marte Wulff - Artist (NO)
Egon Holstad - Journalist, iTromsø (NO)
Anne Oterholm - Nestleder i Rådet/Kulturrådet (NO)

Moderator:
Guttorm Andreasen - Journalist og musikkformidler (NO)