Back to All Events

Arrangørsamling: Mangfold i kulturlivet

Vi gleder oss til en spennende panelsamtale om mangfold i arrangørfeltet i Stavanger neste uke. 🥳

Panelsamtalen vil bestå av journalist og booker for Musikkfest Stavanger, Guttorm Andreasen som moderator, leder i UFLAKKS Stavanger, Angelica Rimsin Manke, daglig leder for VIPE Productions og festivalsjef i Utopia Stavanger, Espen Y Svendsen og Mohammad Habeeb, en av Stavangers 10 fribyforfattere og en del av aspirantordningen til Kulturrådet på Sølvberget.

Kulturelt mangfold er et fremtredende trekk ved det norske samfunnet, men dette mangfoldet gjenspeiles i liten grad i kulturlivet.

Hvilke grep kan man ta som arrangør for å skape mer mangfold? Hvorfor er det viktig å ha fokus på? Hva hindrer enkelte publikumsgrupper i å delta? Kan kulturelt mangfold være god business? Alle disse spørsmålene (og mer) har Interkultur prøvd å finne svaret på i sin nye håndbok for kulturarrangører: «Mangfold i kulturlivet», som ble utgitt i mars 2019. I håndboken finner du erfaringer fra ulike aktører og prosjekter, gode råd fra erfarne arrangører, og relevante funn fra nasjonale og internasjonale studier. Boken er ingen endelig fasit, men målet er at den vil bli et nyttig verktøy for arrangører, som kan både inspirere og gi håndfaste tips til hvordan de kan bidra til skape mer kulturelt mangfold på, bak og foran scenen.

Med denne håndboken som utgangspunkt, inviterer nå STAR, Norske Konsertarrangører og Interkultur til en arrangørsamling i Stavanger 3. juni. Her vil du få høre de viktigste lærdommene fra håndboken. Hva fungerer egentlig, og hva fungerer ikke når kulturarrangører skal arbeide med mangfold? Det blir også en panelsamtale om hvordan lokale arrangører arbeider med å gjøre kulturlivet mer mangfoldig. Alle som deltar på samlingen får selvfølgelig et eksemplar av håndboken med seg hjem.

Hvor: Tou Scene, Loftet
Når: mandag 3. juni

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Earlier Event: June 1
Muikkfest Stavanger 2019
Later Event: June 14
Tou Longe på Mablisfestivalen