Back to All Events

Frilansfrokost: Musikere og helseutfordringer

  • Sentralen 3 Øvre Slottsgate Oslo, Oslo, 0157 Norway (map)

Årets første Frilansfrokost følger opp et av temaene som har vært mye diskutert ved inngangen til det nye året: Musikeres helse. 

I kjølvannet av 2016, der mange kjente og kjære artister og musikere gikk ut av tiden, sørget publiseringen av en doktorgradsstudie ved Nord Universitet for at temaet fysisk og psykisk helse har blusset opp her hjemme, som noe som også omhandler den jevne frilansmusikeren. Studiet, som ble publisert under tittelen Sleep, mental health and use of mental healthcare services among norwegian musicians bygger på intervju av 1600 MFO-medlemmer, og viser blant annet at tilfeller av angst og depresjon er dobbelt så utbredt i denne yrkesgruppen som i andre yrkesgrupper. 

Så, hvilken hverdag har frilansmusikeren, hva er årsakene til helseutfordringene blant msuikere, hva kan endres, hvilke normer og hvilken etikk ligger til grunn i den bransjen vi lever i, og hvor ligger ansvaret for å endre på dette?

På Sentralen 30. Januar kommer Andy Inglis (manager) Ine Hoem (artist) og Ottar Bjerkeset, som var prosjektleder og veileder for studien Sleep, mental health and use of mental healthcare services among norwegian musicians, for å snakke om dette. Samtalen, som vil bli holdt på engelsk, ledes av Guttorm Andreasen.

Gratis inngang, og gratis kaffe! Vel møtt!

Frilansfrokost arrangeres av Samspill, Nordic Black Theatre og MØST

Later Event: February 9
Musikkprat: Er rocken død?