Back to All Events

NKA presenterer på By:Larm: Kulturmoms - er tiden inne?

  • Vulkanhallen 26 Vulkan Oslo, Oslo, 0175 Norway (map)

KULTURMOMS - Er tiden inne? Utfordringer og veien videre.

Det er nå 10 år siden Kulturmomsutvalget ble nedsatt, og det er åtte år siden de konkluderte med at en hel kulturbransje burde være underlagt lavmoms. En mer eller mindre samlet musikkbransje gikk da sammen mot innføringen av moms på konsertbilletter og kjempet frem et unntak for musikk og scenekunst. Bransjen fryktet at publikum ville ende opp med regningen grunnet økte billettpriser. I tillegg ville innføring av moms by på store belastninger for mindre arrangører, da kravene til regnskapsføring og administrasjon ville øke betraktelig.

I dag tar store deler av bransjen til orde for å få innført moms på musikk og scenekunst, med argumenter som omtaler at man taper mer enn man vinner på unntaket. NKA inviterer til samtale, og har med seg en rykende fersk utredning laget av PwC - på bestillng fra NKA og GramArt. Hvor står vi i dag? Hva er utfordringene knyttet til innføring av kulturmoms? Hvilke premisser må ligge til grunn, og hva er fordelene og ulempene for arrangørfeltet?

Norske Konsertarrangører ønsker velkommen til samtale og diskusjon rundt det som igjen kanskje er kulturbransjens heteste politiske tema.

Panel:
Moderator: Guttorm Andreasen, Musikkjournalist
Innledning ved: Marit Barth, Partner, AdvokatfirmaetPricewaterhouseCoopers

Torbjørn Heitmann Valum, daglig leder, NKA
Trine Skei Grande, Parlamentarisk leder, Venstre
Thomas Andre Valnes, Økonomi- og salgssjef, Øyafestivalen
Per-Harald Nilsson, Administrerende direktør, Stavanger konserthus
Wiggo Erling Larsen, Norsk Bluesunion (NBU) - Norwegian Blues Union