Back to All Events

Musikksnakk: Lyden av betong, en hip hop reise!

  • Kulturhuset Youngs gate Oslo, Oslo Norway (map)

Velkommen til en ny MUSIKKSNAKK på splitter nye Kulturhuset!

MUSIKKSNAKK er en serie musikkforedrag laget av Guttorm Andreasen, musikkjournalist, entusiast, DJ, arrangør og musiker, kjent fra NRK P3/P2/P13 og som DJ 99.

I MUSIKKSNAKK får du masse musikk, historier, anekdoter, sammenhenger og de store og små musikksirklene som griper inn i hverandre hele tiden.

For noen uker siden døde Cecil Bustamente Campbell, bedre kjent som Prince Buster.

På begynnelsen av 60-tallet var han en av mange nye artister og produsenter som gjerne ville skape en egen musikalsk identitet for den helt ferske øystaten Jamaica. I 1961 ga han ut sin første single.
Prince Buster ble den aller første og største ska-stjernen. Men det kanskje viktigste han gjorde, skjedde i 1960. Da dro han opp i fjellene utenfor Kingston for å finne en gjeng bortgjemte, religiøse, mystiske og mytiske, passe sekteriske trommeslagere som spilte trommer etter eldgamle afrikanske mønstre.

Da Prince Buster produserte låta "Oh Carolina" med brødrene Foulkes og Nyabinghi-trommegruppa og rastafarianerne Count Ossie's Afro Combo som komp ante han neppe at han med det startet lyden av moderne musikk.

Uten denne låta og denne hendelsen hadde det kanskje ikke vært noe hip hop, techno, EDM, Kygo, grime, trap og alt annet vi hører på i dag.

Interessert i å få vite hvorfor og mere, og ikke minst høre masse spennende musikk på veien fram til i dag? Velkommen til Musikksnakk!