Back to All Events

Musikkprat på Folken: Den elektroniske musikkens historie!

Elektronisk musikk. Maskinmusikk. Synthesizere, samplere og roboter. I dag dominerer den elektronisk genererte og produserte musikken de fleste genre, fra EDM til hip hop og alt midt i mellom.

I den digitale dataalderen tar vi elektronisk musikk for gitt. Men det har ikke alltid vært sånn. Det er bare én generasjon siden Kraftwerk var en sensasjon og musikere var redde for å miste jobbene sine når maskinene tok over. I dette spennende musikkforedraget får du høre den elektroniske musikkens historie, fra den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet, via den ytterste undergrunn og eksperimentelle komponister til synthpop, house, techno og dagens populærmusikk.

Du får historier, anekdoter, rare oppfinnere, teknologi, tilfeldigheter og spennende sammenhenger. Og du får selvfølgelig høre all musikken underveis, fra Depeche Mode til Arne Nordheim og fra Biosphere til Donna Summer!

Musikkprat er et samarbeid mellom STAR, Folken, Sølvberget bibliotek og kulturhus og Guttorm Andreasen