Back to All Events

KÅKÅ: «Ti pop-heltinner» Foredrag av Audun Molde + bokbad og samtale!

  • Kverulantkatedralen (map)

KÅKÅ feirer kvinnedagen ved å rette fokus mot noen av pophistoriens mer ukjente artister. Audun Molde åpner kvelden med foredraget «Ti pop-heltinner – Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem?», etterfulgt av bokbad og en samtale med Guttorm Andreasen og Ida Collett Belle.

Arrangementet er et samarbeid mellom KÅKÅ kverulantkatedralen, STAR ogAKKS Stavanger. Halv pris til medlemmer i STAR og AKKS!

Audun Molde er for tiden aktuell med sin nye bok «Pop. En historie». Denne kvelden kommer han til KÅKÅ med foredraget «Ti pop-heltinner – Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem?», der Audun legger opp til en liten kavalkade med ti kvinner i pop-historien som han mener fortjener å trekkes fram i lyset.

Deretter bokbades Audun Molde av musikkorakelet Guttorm Andreasen, før Ida Collett Belle slutter seg til samtalen med sine perspektiver og erfaringer, både som musiker og som daglig leder i AKKS Stavanger.

– Audun Molde er musikkviter og forfatter, for tiden aktuell med boken «Pop. En historie.» Har lang erfaring med talentutvikling for musikere, låtskrivere og artister. Han er Cand.Philol. med musikkvitenskap hovedfag fra UiO. Audun har skrevet flere bøker om musikk, blant annet den kritikerroste bestselgeren "WOW! Populærmusikkens historie".

– Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør. Guttorm har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Siden 2008 har han drevet sitt eget selskap, AGENT 99.

– Ida Collett Belle er født i Flekkefjord og vokste opp som barn av FN-ansatte i New York City, før hun tok en Bachelor of Arts i Kjønnsstudier og Religion på University of Sydney, Australia. Hun startet punkband i kjelleren som 14-åring, og har fortsatt å bygge en karriere innen musikk, de siste ti årene som gitarist, låtskriver og vokalist i bandet Sassy Kraimspri.

Som daglig leder i AKKS Stavanger arrangerer hun kurs og workshops med fokus på musikalsk læring fra et normkritisk perspektiv. Hun er medarrangør i den nasjonale leiren LOUD!, en bandleir for jenter og trans- og ikkebinærepersoner, og reiser på bakgrunn av dette rundt som kursholder i normkritisk lederutvikling for AKKS sine fem nasjonale avdelinger.