Filtering by: Foredrag

Musikkprat: Swing, rock, disco og EDM. Klubbmusikkens historie
Jun
1
7:00 PM19:00

Musikkprat: Swing, rock, disco og EDM. Klubbmusikkens historie

Swing, rock, disco og EDM. Klubbmusikkens historie. Så lenge mennesket har hatt trommer har de hatt lyst til å danse. For dansing fører til smil, lykke og klining. 

Klubbmusikken har en lang og spennende historie, og Fred Astaire og Kygo har mye mer til felles enn det kanskje ser ut som. 

Bli med Guttorm Andreasen på en reise i 4/4, rockere og DJ'er, teknologiutvikling og svette klubbkvelder. Brede skjorteflak obligatorisk.

View Event →
FOREDRAG: Musikkprat/Lyden av betong - en hip hop-reise fra Jamaica til trap og grime
Dec
1
6:00 PM18:00

FOREDRAG: Musikkprat/Lyden av betong - en hip hop-reise fra Jamaica til trap og grime

Den elektroniske musikken dominerer verden tungt for tiden. Fra EDM til Kygo, fra Justin Bieber til OL. Men EDM og Tropical House er sååå 2015. På kanten av det aller elektronisk hippeste akkurat nå finner du grime og trap. Artisten Skepta vant nylig Mercury, den mest prestisjetunge musikkprisen i Storbritannia, det var egen grime-scene på Øya og på Soundcloud dominerer Trap-remixene av kjente låter fra kjente artister.

Så hva har 60-talls Jamaica, old skool hip-hop, svett sydstatsmusikk og betongblokkene i sør-London rett etter tusenårskiftet felles? Alt dette, og mere til, får du vite i dette musikkforedraget med Guttorm Andreasen.

Velkommen!

Musikkprat er et samarbeid mellom FolkenSølvberget, Stavanger kulturhus og STAR.

Event her.

View Event →
Musikksnakk: Jorda rundt på 80 minutter!
Nov
15
9:00 PM21:00

Musikksnakk: Jorda rundt på 80 minutter!

FOREDRAG: JORDA RUNDT PÅ 80 MINUTTER - DEN NYE GLOBALE MUSIKKVIRKELIGHETEN!

Med spennende info, historier, sammenhenger og masse musikk får du en oversikt over hva som beveger seg i det globale musikkbildet akkurat i dag! 

Du får høre electronica fra Balkan, reggaeton fra Cuba, kirgisisk hip hop, thailandsk psykedelia, samisk electronica, bachata og soca fra Karibien og Baile Funk fra favelaene i Rio. Pluss litt township funk. moombathon, kwassa kwassa og electrocumbia. Og hva er egentlig forskjellen på tropical house og dancehall? Her får du en glimrende anledning til å høre om vår nye globale og digitale musikkvirkelighet. Fascinerende og relevant for de fleste jobbsituasjoner også!

Event her.

View Event →